ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Φωνές Μπαξεβάνου στη Μίκρα

Φωνές Μπαξεβάνου στη Μίκρα

Ο προπονητής του Ηρακλή έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου θέλοντας να διορθώσει τις… ανορθογραφίες πριν στοιχίσουν στα πλέι οφ

 

Μπορεί ένα φιλικός αγώνας, όποια και αν είναι η απόδοση μίας ομάδας, να… διαγράψει την πολύ καλή πορεία που προηγήθηκε και να «ταρακουνήσει» προπονητή και ποδοσφαιριστές; Όχι και ναι-κατά σειρά των ερωτημάτων- είναι η απάντηση στην περίπτωση του Ηρακλή, μετά το παιχνίδι με τον ΑΟ Καρδίας στη Μίκρα, λίγες ημέρες πριν την έναρξη των μπαράζ ανόδου.

 

Οι κυανόλευκοι παρουσίασαν… δυσλειτουργίες που ανάγκασαν ουκ ολίγες φορές τον Σπύρο Μπαξεβάνο να σηκωθεί από τον πάγκο για να παρατηρήσει τους ποδοσφαιριστές του. Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι εάν αυτές δεν καταπολεμηθούν τώρα μπορούν να στοιχίσουν ακριβά στα πλέι οφ. Η διαφορετικότητα της διοργάνωσης-έξι μόλις αγώνες- άλλωστε εν συγκρίσει με αυτή του Πρωταθλήματος, καθιστά δύσκολο το… ρεφάρισμα μίας βαθμολογικής απώλειας. Ποιες όμως είναι οι δύο «παθογένειες» στις οποίες εστιάζει ο 47χρονος τεχνικός;

 

Η πρώτη και πολύ σημαντική είναι η… αποτίναξη του εφησυχασμού και της χαλάρωσης. Το «Ηρακλής είσαι και εύκολα ή δύσκολα θα τα καταφέρουμε» είναι μία έκφραση την οποία δεν θέλει να ακούει ή να υιοθετεί καν ο προπονητής του Ηρακλή. Απαίτησή του είναι η καθημερινή βελτίωση που θα «αποτυπωθεί» την κρίσιμη στιγμή, δηλαδή στους έξι αγώνες των μπαράζ.

 

Η δεύτερη είναι η εμπέδωση από τους παίκτες του των οδηγιών του για αγωνιστική υπομονή, έλλειψη βιασύνης και… τρικυμίας όταν δεν «βγαίνει» σωστά μία επίθεση. Ή ακόμη περισσότερο όταν η εξέλιξη ενός αγώνα δεν είναι η επιθυμητή. Με το… αντίδοτο για αυτό είναι η σωστή κυκλοφορία και το «κράτημα» των θέσεων. 

X