ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Φωνάζει ο λύκος για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Φωνάζει ο λύκος για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για δείπνο...εργασίας των τεσσάρων μεγάλων με τους ανθρώπους της ΟΥΕΦΑ και για τον Ολυμπιακό

Το ραντεβού στην Αθήνα κλείστηκε ξαφνικά για χθες βράδυ. Οι επιτετραμμένοι της ΟΥΕΦΑ κάλεσαν σε δείπνο (!) σε κεντρικό ξενοδοχείο, τους εκπροσώπους ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού για να τους επαναφέρουν στην τάξη μπροστά στον κίνδυνο να εκτροχιαστεί πλήρως το ελληνικό ποδόσφαιρο!

 

Τουλάχιστον αυτά ήταν τα θέματα που περιελάμβανε η ατζέντα της συνάντησης, η οποία έμενε κρυφή μέχρι και την τελευταία στιγμή, όπως και το σημείο της. Προφανώς για το φόβο των Ιουδαίων… Τα πιάτα που σερβιρίστηκαν και απόλαυσαν οι συνδαιτυμόνες είναι άγνωστα, όμως το σίγουρο είναι ότι τον λογαριασμό τον πλήρωσε η ΕΠΟ.

 

Υπάρχει και κάτι ακόμη σίγουρο. Ότι και από το χθεσινό δείπνο εργασίας (!) δεν προέκυψε απολύτως τίποτα πέρα από ένα ατελείωτο μπλα- μπλα- μπλά, όπως όλα τα τελευταία χρόνια. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα του από συζητήσεις μεταξύ τυριού και αχλαδιού. Εδώ χρειάζεται αποφασιστικότητα, η γροθιά να χτυπήσει το μαχαίρι. Με προπόσεις και ευχές δεν λύνονται τα προβλήματα. Αντίθετα διαιωνίζονται.

 

Πίσω όμως από το χθεσινό ραντεβού κρυβόταν και κάτι άλλο. Η προσπάθεια της ΟΥΕΦΑ να προστατεύσει τον Θόδωρο Θεοδωρίδη. Ο Ολυμπιακός του επιτίθεται μετωπικά, προφανώς δεν του αρέσουν οι ξένοι διαιτητές που σφυρίζουν στα ντέρμπι και έχει την δική του ατζέντα. Είναι η γνωστή τακτική, φωνάζω τώρα, το εξαργυρώνω αργότερα.

 

Η ΟΥΕΦΑ μπορεί να ανέχεται οι ντόπιοι παράγοντες να λύνουν τις διαφορές τους με μετωπικές συγκρούσεις στο προσκήνιο και το παρασκήνιο που δεν τις χαρακτηρίζει το σαβουάρ βίβρ, όμως για τους δικούς της ανθρώπους δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της. Αλλοίμονο.

 

Πόσο περισσότερο όταν αυτός που φωνάζει είναι ο Ολυμπιακός, που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε μετατρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε παράσταση για έναν ρόλο. Έτσι σήμερα οι φωνές του Ολυμπιακού μοιάζουν με το γνωστό φωνάζει ο λύκος για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Κι η ΟΥΕΦΑ το ξέρει…

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (12/10)

 

 

X