ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Φωκάς: «Ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει γήπεδο χωρίς να ζητάει δανεικά»

Φωκάς: «Ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει γήπεδο χωρίς να ζητάει δανεικά»

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων μίλησε για τη Νέα Τούμπα την οποία ο ΠΑΟΚ θα την κατασκευάσει με δικά του κεφάλαια και χωρίς να του χαριστεί τίποτα

Ο Αριστείδης Φωκάς φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του Metropolis 95.5 και αναφέρθηκε στις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, αλλά και για την ανάγκη κατασκευής νέων γηπέδων και για τις υπόλοιπες ομάδες της Θεσσαλονίκης.

 

Αναλυτικά:

 

Για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τη Νέα Τούμπα: «Μόνο που ανέφεραν ο Πρωθυπουργός αλλά και ο κ. Καμμένος ότι θα καταθέσουν νομοθετική ρύθμιση για την κατασκευή της Νέας Τούμπας, αυτό με τρομάζει. Όλοι οι πολίτες σε όλη την Ελλάδα πληρώνουν φόρους κάτι που σημαίνει ότι είμαστε ίσοι. Ο Ολυμπιακός έκανε γήπεδο σε χρόνο ρεκόρ, καθώς το «Καραϊσκάκη» εντάχθηκε στα Ολυμπιακά έργα. Πλέον, τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Παναθηναϊκός θέλουν να κάνουν γήπεδα, σε εκτάσεις τις οποίες τις πήραν ως δωρεές μέσω τραπεζών. Ο Παναθηναϊκός παίρνει από το Δήμο Βοτανικού 21 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ΑΕΚ παίρνει από την περιφέρεια Αττικής περίπου 20 εκατομμύρια. Επίσης παίρνουν λεφτά και από τις τράπεζες. Με τον ΠΑΟΚ δε συμβαίνει αυτό. Ο ΠΑΟΚ ζητάει στο ιδιόκτητο οικόπεδό του, να πάρει μία έκταση μπροστά από τα επίσημα του γηπέδου ώστε να κάνει το νέο του γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ δε ζητάει δανεικά ούτε από τράπεζες, ούτε από περιφέρειες, ούτε από δήμους.

 

Για τη δέσμευση του Ιβάν Σαββίδη ότι θα αναλάβει εξ ολοκλήρους το κόστος της κατασκευής: «Αυτό είναι κάτι που το λέει και το εννοεί ο κ. Σαββίδης. Η ΑΕΚ επέλεξε να μην πληρώσει τα χρέη της καθώς έπεσε οικειοθελώς στην Γ Εθνική, ενώ ο κ. Σαββίδης πλήρωσε στην εφορεία τα χρέη της ομάδας».

 

Για το αν πιστεύει πως η νομοθετική ρύθμιση θα είναι αρκετή για την κατασκευή του γηπέδου: «Σίγουρα χρειάζεται η νομοθετική ρύθμιση, ώστε να γίνει το γήπεδο. Βέβαια ίσως χρειάζεται και ένα νομοσχέδιο που θα έρθει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Εκεί έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε μία νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα αναφέρεται αποκλειστικά στο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Επίσης θα ζητήσουμε να γίνει άμεσα και η επέκταση του μετρό προς το νέο γήπεδο. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ένα ευρωπαϊκό γήπεδο, χωρίς σταθμό του μετρό».

 

Για τις προτεραιότητες της Ένωσης Κεντρώων για τις υπόλοιπες ομάδες της Θεσσαλονίκης: «Μπορεί να είμαι ΠΑΟΚτσής, όμως ξέρω ότι η πιο αδικημένη ομάδα στην Ελλάδα είναι ο Ηρακλής. Ο Ηρακλής έπεσε κατηγορία, ενώ ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στη Super League. Ο Ηρακλής ζητάει εδώ και κάποιες δεκαετίες να κάνει νέο γήπεδο και δεν μπορεί να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Το ίδιο ισχύει και για τον Άρη. Οι εικόνες των γηπέδων της Θεσσαλονίκης δεν μας τιμάνε. Θα πρέπει να γίνουν γήπεδα για όλες τις ομάδες».

X