ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Φιλιππίδης: «Εθνική προδοσία η συμφωνία Τσίπρα, ζητάμε δημοψήφισμα»

Φιλιππίδης: «Εθνική προδοσία η συμφωνία Τσίπρα, ζητάμε δημοψήφισμα»

Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής μίλησε στο Metropolis 95,5 με αφορμή την συμφωνία για το «Βόρεια Μακεδονία» του Τσίπρα

Στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Φιλιππίδης, πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής και μίλησε για το κλίμα που υπάρχει στην Αμερική, τα συναισθήματα των ομογενών για τη συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση και τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν στις ΗΠΑ και όχι μόνο.

 

Οσα είπε μεταξύ άλλων:

 

«Ολοι νιώθουμε μια απογοήτευση και ένα θυμό για αυτό που έγινε χθες. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι απόρροια όσων έγιναν και οι ομογενείς χαρακτηρίζουν όσα έγιναν ως εθνική προδοσία».

 

Για το κλίμα που υπάρχει στην Αμερική: «Όταν είχαμε συναντήσει τον Κοτζιά, είχαμε πάρει το μήνυμα πως ήταν αποφασισμένοι να παραδώσουν το όνομα Μακεδονία. Από τότε ξεκίνησε μια γενική κινητοποίηση. Ο κόσμος στις ΗΠΑ είναι συντριπτικά κατά της χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας από τους Σκοπιανούς. Εδώ ο κόσμος φωνάζει, εμείς προσπαθούμε να διατηρήσουμε την φλόγα της πατρίδας μας. Εμείς σήμερα είμαστε όλοι Μακεδόνες, ακόμη και αν έχουν από αλλού καταγωγή. Η παραχώρηση του ονόματος είναι παραχώρηση της ύπαρξής μας. Για αυτή την πατρίδα κάποιοι έχυσαν το αίμα τους, κάποιοι αγωνίστηκαν. Και οι προηγούμενοι πολιτικοί έβαλαν το δικό τους καρφί σε αυτό το φέρετρο του ελληνισμού, χθες μπήκε και το κηδειόσημο. Ο κόσμος ζητάει να μην σκύψουμε το κεφάλι και να μην ενδώσουμε, ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να υπάρξει μετωπική σύγκρουση».

 

Για την συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση: «Κάποιοι προσπαθούσαν να μας παρουσιάσουν ότι καλύπτουν και προστατεύουν τη γλώσσα και την ταυτότητα. Το όνομα είναι απαράδεκτο και μας καθιστά ως ΝοτιοΜακεδόνες. Σε αυτό που προσπάθησε να στηριχθεί ο κ.Κοτζιάς είναι ένα παραμύθι. Μας έχουν ξεπουλήσει, ο κόσμος μιλά ανοιχτά για προδοσία. Προδοσία σε μια κυβέρνηση που έκλεισε τα μάτια και τα αυτιά της σε δύο μεγάλα συλλαλητήρια, αυτό είναι αντιδημοκρατικό και φασιστικό».

 

Για τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν στις ΗΠΑ: «Υπάρχει η σκέψη να γίνει έξω από το Γενικό Προξενείο ένα συλλαλητήριο όμως αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνει κάτι άμεσα. Ετσι θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο, και οικονομικά, τις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια στην Ελλάδα με αρχή τις Πρέσπες. Πριν από λίγη ώρα, δόθηκε στη δημοσιότητα η επιστολή μας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου ζητάμε προκήρυξη δημοψηφίσματος ή την παραίτηση του για να μην μείνει στην ιστορία ως ο Παυλόπουλος που δέχθηκε αυτή την προδοσία. Εχει ετοιμάσουμε επιστολή προς τον πρόεδρο Τραμπ, που του γνωστοποιούμε ότι η απόφαση της κυβέρνησης δεν σημαίνει ηρεμία στα Βαλκάνια αλλά πως ανοίγουν νέα μέτωπα και πως η πλειοψηφία στην πατρίδα διαφωνεί με τη συμφωνία. Ο κόσμος δεν πρέπει να δεχθεί πως ξεπουλήθηκε κι αυτό. Οι συντάξεις που κόπηκαν, οι μισθοί που μειώθηκαν, οι δουλειές που χάθηκαν κάποια στιγμή θα επανέλθουν. Η Μακεδονία αν χαθεί το όνομα, η γλώσσα και η ταυτότητα τότε δεν θα μπορέσουμε να τα πάρουμε ποτέ πίσω».

X