ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

FIFA: «Η ΕΠΟ πρέπει να πάρει αυστηρά μέτρα και γρήγορα»

FIFA: «Η ΕΠΟ πρέπει να πάρει αυστηρά μέτρα και γρήγορα»

Τη λήψη σκληρών μέτρων για όσα συμβαίνουν στο εληνι8κό ποδόσφαιρο ζήτησαν από την ΕΠΟ αξιωματούχοι της FIFA και της UEFA

Αυστηρά μέτρα ζητούν από την ΕΠΟ αξιωματούχοι της FIFA και της UEFA με αφορμή όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο με αφορμή τελευταίο κρούσμα όσα έγιναν στην Τούμπα στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ.

 

«Η UEFA καταδικάζει έντονα τα πρόσφατα επεισόδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεδομένου ότι τα επεισόδια συνέβησαν σε εσωτερική διοργάνωση, κάθε πειθαρχικό μέτρο που θα επιβληθεί εμπίπτει στη δικαιοδοσία των αρμοδίων φορέων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου», ανέφερε εκπρόσωπος της UEFA στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Από πλευράς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μίλησε η υπεύθυνη επικοινωνίας, Τάισα Μπράβο Πλουμ.

 

«Η επιτροπή παρακολούθησης της FIFA, υπεύθυνη για την επίβλεψη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, καταδικάζει έντονα τα πρόσφατα επεισόδια στην Ελλάδα και παροτρύνει όλους τους εθνικούς φορείς ποδοσφαίρου να ενεργήσουν αμέσως για να τερματίσουν την απαράδεκτη κατάσταση που εμφανίζεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Παρόλο που τα πρόσφατα περιστατικά συνέβησαν στο πλαίσιο μίας εθνικής διοργάνωσης, που σημαίνει ότι τα πειθαρχικά μέτρα εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των αρμοδίων δικαστικών οργάνων της ΕΠΟ, η επιτροπή παρακολούθησης της FIFA παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς αυτήν την κατάσταση και τώρα αναμένει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και γρήγορα. Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA γνωρίζει επίσης την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αναστείλει προσωρινά το πρωτάθλημα Superleague 2017/18.

 

Η μη λήψη κατάλληλων μέτρων από τα αρμόδια όργανα για την εξάλειψη κάθε είδους βίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων θα υποχρέωνε τη FIFA να παραπέμψει την υπόθεση στην επιτροπή ενώσεων-μελών της FIFA υποβάλλοντας έκθεση στο Συμβούλιο της FIFA για εξέταση και τις ενδεχόμενες κυρώσεις που προβλέπονται στο καταστατικό της FIFA, συμπεριλαμβανομένης της τιμωρίας της Ενωσης».

X