ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Φερέιρα: «Θέλω 21 παίκτες και τρεις από την ακαδημία»

Φερέιρα: «Θέλω 21 παίκτες και τρεις από την ακαδημία»

Όσα δήλωσε μετά το τέλος της ευρείας νίκης του ΠΑΟΚ επί της Κλουζ στη Ρουμανία ο Πορτογάλος τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά»

«Θέλω 21 παίκτες και τρεις από την ακαδημία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμπέλ Φερέιρα μετά την ευρεία νίκη του ΠΑΟΚ επί της Κλουζ στη Ρουμανία.

 

Παράλληλα, ο Πορτογάλος τεχνικός του Δικεφάλου αναφέρθηκε και την ενίσχυση της ομάδας, τονίζοντας ότι γνωρίζει ποιες είναι οι ανάγκες του συλλόγου. 

 

"Μου άρεσε πολύ η λέξη ισορροπία. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλεύουμε. Για εμάς είναι ένα καλό τεστ αυτό αφού δουλέψαμε κυρίως πάνω στη φυσική κατάσταση. Πράγματι έπαιξαν παίκτες που θα αποτελέσουν τη βάση αυτής της ομάδας. Είχα πει ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν δυο ισάξιοι παίκτες σε κάθε θέση. Μου αρέσει ένα ρόστερ 21 ποδοσφαιριστές μαζί με άλλους τρεις παίκτες από τις Ακαδημίες. Οι δυο είναι εδώ (Γαϊτανίδης, Τσιγγάρας) και θα βρούμε και τον τρίτο".

 

Για το ότι ο ΠΑΟΚ πέτυχε πέντε γκολ απέναντι σε μια ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας, κάτι που θα βρει και στο Πρωτάθλημα:

"Στο ελληνικό Πρωτάθλημα θα συναντήσουμε αρκετές τέτοιες ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε και για αυτό. Αλλά θα υπάρχουν και σημαντικά παιχνίδια που προηγούνται και είναι αυτά του CHL. Θα είναι πολύ δύσκολα, θα πρέπει να είμαστε έξυπνοι να τα διαχειριστούμε γιατί δεν θα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Επομένως θα πρέπει να έχουμε ισορροπία σε άμυνα και επίθεση και να έχουμε διαβάσει τον αντίπαλο. Αυτό προέχει ενόψει των πρώτων επίσημων αγώνων".

 

Για το αν μαθαίνει ακόμη τους παίκτες του και τα χαρακτηριστικά τους:

"Εχω συζητήσει αρκετά πράγματα με τους παίκτες μου. Οταν παίζεις στην Ελλάδα είναι κάτι άλλο και όταν παίζεις νοκ άουτ αγώνες να παίζεις διαφορετικά. Για παράδειγμα ο Μάτος είναι ένας πολύ έξυπνος παίκτης και καταλαβαίνει. Εχει τεράστια ποιότητα ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής θα μας βοηθήσει πολύ". και συνέχισε: "Θέλω μια ομάδα που να μπορεί να αιφνιδιάζει τον κάθε αντίπαλο. Αλλά σας λέω και πάλι ότι στόχος μας δεν είναι τώρα να προετοιμαστούμε για το Πρωτάθλημα αλλά να περάσουμε στους ομίλους"?.

 

Για τις μεταγραφές:

"Η διοίκηση ξέρει τι χρειάζομαι. Γνωρίζω και εγώ και η ομάδα τις ανάγκες μας. Να κάνουμε την ομάδα δυνατή εσωτερικά, δηλαδή στις προπονήσεις να έχω δυο ισάξιες ενδεκάδες. Για αυτό θέλω μικρό ρόστερ αλλά άκρως ανταγωνιστικό."

 

Για το αν θα αποχωρήσουν και άλλοι παίκτες ενόψει του δεύτερου σταδίου προετοιμασίας:

"Εχω πάρει τις αποφάσεις μου. Εχω κάνει μια ανάλυση στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Εδωσα στη διοίκηση την έκθεση μου. Δεν μπορώ για παράδειγμα να κρατήσω τους όλους τους νέους. Αλλά θα δώσω ευκαιρίες σε κάποιους. Κάποιοι άλλοι πρέπει να πάνε δανεικοί γιατί αν μείνουν εδώ δύσκολα θα παίξουν και αυτό θα είναι κακό για την καριέρα τους. Χρειάζεται να έχουμε παίκτες με εμπειρία αλλά και νέους που θα έχουν την άγνοια κινδύνου και παίκτες από τις Ακαδημίες που θα βελτιώνονται. Αυτό το κάνω σε κάθε ομάδα. Σας είπα ότι τρεις θα είναι από τις Ακαδημίες. Οι δυο είναι τώρα εδώ μαζί μας. Θα πάρουν ευκαιρίες και φυσικά θα αγωνίζονται και με την Κ19. Αν μπορέσουν να παίξουν με την πρώτη ομάδα, θα πάρουν τις ευκαιρίες και μακάρι να τις αρπάξουν".

 

Για το αν ο Μιχαηλίδης θα είναι ο τρίτος νεαρός: "Ναι, είναι αριστεροπόδαρος, θα του δώσουμε την ευκαιρία να είναι μαζί μας".

X