ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Φερέιρα για την τεσσάρα και... Κοεντράο-χαφ

Φερέιρα για την τεσσάρα και... Κοεντράο-χαφ

Διαβάστε τι δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα με την βελγική ομάδα ο Πορτογάλος προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΪΡΗΣ

 

Ο Αμπέλ Φερέιρα εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του και εστίασε στο γεγονός πως κράτησε το μηδέν στην άμυνα, σχολίασε το θέμα Κοεντράο αλλά και αυτό του χαφ που περιμένει.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

«Είμαστε στον σωστό δρόμο, το πιο σημαντικό ήταν το μηδέν στην άμυνα, πρέπει να δείχνουμε το ίδιο πάθος για να κρατάμε το μηδέν όπως βάζουμε γκολ. Πρέπει να παθιαζόμαστε και με τα κοψίματα στην άμυνα όπως με τα γκολ. Η αλήθεια είναι πως έχω δυνατούς ποδοσφαιριστές, με πνεύμα νικητή, τα παιχνίδια είναι μόνο για να τα κερδίζεις και αυτή τη νοοτροπία θέλουμε».

 

Για τους 9-10 που ξεκίνησαν στο σημερινό ματς αλλά και στη Ρουμανία: «Είναι κάτι σημαντικό, το είχαμε διαπιστώσει ότι έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, χρειαζόμασταν να γίνουμε ανταγωνιστικοί εσωτερικά για αυτό λέγαμε πως θέλουμε δύο παίκτες σε κάθε θέση, να παλεύουν όλοι για μια θέση στην ενδεκάδα».

 

Στη συνέχεια τόνισε: «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε για τος επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές είναι να μπορούν να αλλάζουν θέσεις και να μπορούν να παίξουν σε όποια θέση τους ζητηθεί. Πολλές φορές αριστερά παίζουν διάφοροι παίκτες μέσα στο παιχνίδι, το κάνουμε για να μπερδέψουμε τον αντίπαλο και να εκμεταλλεύτουμε κάτι συγκεκριμένο. Σε κάθε περίπτωση αυτό που προσπαθουμε να κάνουμε είναι το παιχνίδι μέσα-έξω και μετά μεγάλες μεταβιβάσεις για να μπορούμε να κάνουμε γρήγορη την κυκλοφορία της μπάλας. Αυτό οδηγεί στο να μπορέσουμε να διασπάσουμε τις άμυνες και να τους δημιουργήσουμε ανισορροπία. Ενα από τα πράγμτα που έκανα όταν ήρθα ήταν να ρωτήσω τους παίκτες τις θέσεις τους αλλά συζήτησα μαζί τους και πως θα χρειαστεί να παίξουν σε θέσεις που εγώ τους θεωρώ πως μπορούν να αποδώσουν καλύτερα μέσα στο γήπεδο».


Για τον Κοεντράο: «Δεν ξέρω κάτι περισσότερο για Κοεντράο. Εγώ είμαι εδώ και είμαι συγκεντρωμένος στο να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα».

 

Για τον χαφ που περιμένει: «Το μοναδικό που μπορώ να σας εγγυηθώ είναι πως θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε όσο γίνεται μια ανταγωνιστική ομάδα,  μπορούμε και να εκμεταλλευτούμε τον κάθε ποδοσφαιριστή. Δεν ειναι οι καλοί ποδοσφαιριστές που φτιάχνουν μια μεγάλη ομάδα αλλά οι νικητές».

X