ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο Φατίχ Τερίμ σκανάρει τον Ευθύμη Κουλούρη

Ο Φατίχ Τερίμ σκανάρει τον Ευθύμη Κουλούρη

Ο Δημήτρης Μπούζας αρθρογραφεί για τους κορυφαίες τουρκικές ομάδες που ενδιαφέρονται για τον Ευθύμη Κουλούρη

 

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον παραμένει ρευστή και ως ενός σημείου και αχαρτογράφητη η μεταγραφική δραστηριότητα των πρωταθλητών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει και προγραμματισμός.

 

Ωστόσο, η ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει η τρέχουσα περίοδος εξαιτίας των σημαντικών αγωνιστικών υποχρεώσεων των νταμπλούχων (Champions League) αλλά και των σοβαρών απουσιών υπερπολύτιμων μονάδων – όπως του Βιερϊνια και του Μαουρίσιο- οι οποίοι δε θα είναι σε θέση να βοηθήσουν στο ξεκίνημα αλλά και για ένα αρκετά υπολογίσιμο διάστημα στη συνέχεια, προκαλεί εύκολα ένα έντονο ενδιαφέρον στον κόσμο και μια επιπρόσθετη πίεση στους υπεύθυνους της ενίσχυσης του ΠΑΟΚτσήδικου ρόστερ.

 

Πλησιάζοντας προς το τελευταίο δεκαήμερο χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι συγκεκριμένες εξαγγελίες αναπλήρωσης των κενών θέσεων με παίκτες υψηλού επιπέδου, με την ελπίδα βέβαια πως αυτή η καθυστέρηση οφείλεται σε λόγους τακτικής, οι φίλοι των ασπρόμαυρων περιορίζονται αυτή τη στιγμή σε μια περιθωριακή ενημέρωση η οποία επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο σε διευθετήσεις δανεισμών και σε πωλητήρια παικτών που κρίθηκαν ότι περισσεύουν. Ετσι, πληροφορούνται πως το δικό τους παιδί και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή είναι περιζήτητος, με τους Γάλλους της Τουλούζ και τις δύο κορυφαίες ομάδες της Τουρκίας να τον έχουν στην λίστα τους.

 

Επιπρόσθετα, πληροφορούνται πως ο πολύπειρος Φατίχ Τερίμ τον έχει σκανάρει εδώ και καιρό και έχει δώσει την έγκρισή του για να προχωρήσουν οι επαφές της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ. Παράλληλα, μαθαίνουν πως και ο Μιλόγεβιτς ζήτησε από τους παράγοντες του Ερυθρού Αστέρα τον Κάνιας, ενώ η Έμπολι «πάγωσε» το ενδιαφέρον της για τον Ελ Καντουρί.

 

Ενημερώθηκαν για την πώληση του Χαρίση αλλά και πως το δόλωμα μπήκε καλά στο αγκίστρι για την περίπτωση του Ουάρντα, που ήδη χρησιμοποιήθηκε για στο πρώτο φιλικό παιχνίδι της εθνικής Αιγύπτου. Παρακολουθούν ελαφρώς ξενερωμένοι και την πορεία των εξελίξεων για μια μεταγραφή που ανακοινώθηκε χωρίς να έχει ολοκληρωθεί, αυτή του Ίσμαελ Σίλβα, για την οποία όλοι περιμένουν την εξ ύψους βοήθεια (Ιβάν) για να ξεκαθαρίσει το μπέρδεμα.

 

Βέβαια για όλες τις παραπάνω υποθέσεις ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει την άποψή του η οποία πιθανότατα θα συμπίπτει με το σκεπτικό των υπευθύνων του μεταγραφικού σχεδιασμού με μόνη εξαίρεση ίσως την περίπτωση του Κουλούρη για την οποία υπάρχουν αντιρρήσεις και επιφυλάξεις και για την οποία ας μας επιτραπεί να προσθέσουμε κι εμείς τις δικές μας. Για τις αναμενόμενες όμως καταλυτικές κινήσεις της απόκτησης παικτών από το πάνω ράφι, που θα βοηθήσουν την ομάδα και θα αναπληρώσουν σε πρώτη φάση το μεγάλο κενό της απουσίας του Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο, οι πληροφορίες είναι ελάχιστες ως και ανύπαρκτες. Ίσως έτσι θα έπρεπε να γίνει προκειμένου να διατηρηθούν κάποια στεγανά και να αποτραπούν ανεπιθύμητες πλειοδοσίες. Ο χρόνος θα δείξει.

 

Άλλωστε και αυτή τη στιγμή που γράφεται το σχόλιο μπορεί να υπάρξουν σημαντικές διαφοροποιήσεις και η αχαρτογρήφητη μεταγραφική δραστηριότητα των πρωταθλητών να αρχίζει να παίρνει πιο συγκεκριμένα εικόνα, πιο ευδιάκριτη. Σχετικά με τις υπόλοιπες ομάδες, ο Ολυμπιακός μπαζώνει αλλά και ελπίζει ότι κάποιοι από το χώρο θα... ξεβράσουν. Η ΑΕΚ ξεπουλά. Μετά τον Μπακασέτα, έβγαλε στο σφυρί και τον Μπάρκα, ο Παναθηναϊκός είναι δικαιολογήμενα σε λήθαργο και ο Αρης προχωρά σε έξυπνες κινήσεις κυνηγώντας ευκαιρίες και πιθανά λαβράκια.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (19/6)

X