ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο φανφαρόνος και η δεύτερη προσπάθεια του Ηρακλή...

Ο φανφαρόνος και η δεύτερη προσπάθεια του Ηρακλή...

Ο Στράτος Παζούλης αρθρογραφεί για τα μαζεμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυανόλευκη οικογένεια με τον Τομ Παπαδόπουλο

Δεν έφταναν τα μαζεμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυανόλευκη οικογένεια έχει να αντιμετωπίσει κι έναν αποδεδειγμένα παρείσακτο, έναν φανφαρόνο, γυρολόγο, δανειστή ψεύτικων ελπίδων, έναν υποδυόμενο εξ αγχιστείας συγγενή.

 

Εναν αριβίστα κανονικό ο οποίος επιμένει να δηλώνει «είμαι δικός σας. Ο πρόεδρος σας». Και γιατί όχι αφού η χρεωμένη ΑΕΠ Ποντίων Ηρακλής μπήκε και αυτή ως αιτούσα στη χθεσινή αίτηση ερμηνείας της απορριπτικής απόφασης της πρώτης αίτησης αναψηλάφησής; Το όνομά του; Τομ Παπαδόπουλος ο οποίος προχθές το βράδυ όταν ρωτήθηκε για το ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο της εμμονής του για τον ΑΦΜ του ΝΠΣ Βόλος απάντησε:

 

«Όλοι μαζί» με αποτέλεσμα ο Θέος να του προτείνει ναι μεν αλλά να αναλάβει ο ίδιος το ρίσκο και το κόστος πληρώνοντας τις 200 χιλ. στον Μπέο ως προκαταβολή γιατί οι υπόλοιποι δεν διαθέτουν... μία.  Μάλιστα του πρότεινε σε περίπτωση που συναντηθεί με τον Δήμαρχο Βόλου όταν επιστρέψει με το καλό να έρθει με χαρτιά και εξασφαλίσεις. Τραγέλαφος δηλαδή ενώ η κλεψύδρα της συμμετοχής ή όχι του Ηρακλή σε κάποια από τις φετινές διοργανώσεις αδειάζει επικίνδυνα. Ο Κώστας Ιωακειμίδης μου έλεγε πως αν δεν βρεθεί λύση μέχρι το τέλος της εβδομάδας μόνο με ένα θαύμα θα δώσει στον Ηρακλή αγωνιστική ταυτότητα. Μέσα στη γενικότερη θολή πραγματικότητα που επικρατεί στις εξωτερικές σχέσεις των κυανόλευκων η εσωτερική κατάσταση δεν θα  μπορούσε να μην μολυνόταν από το μικρόβιο της διχόνοιας.

 

Το να προταθεί ομόνοια μάλλον ούτε με σχήμα λόγου δεν μοιάζει. Γιατί αυτές οι διχαστικές τάσεις προέρχονται από αυτήν ακριβώς την καταρρέουσα κυανόλευκη μεγαλοπρέπεια. Μόνο μια ομαλότητα θα μπορούσε να ισορροπήσει τις αντιθέσεις. Από που όμως θα προέλθει αυτή; Και χθες πάλι μια σπίθα άναψε. Αναθάρρησαν οι φίλαθλοι αλλά... Γιατί υπάρχει πάντα ένα αλλά. Εγινε μια κίνηση. Θα αποδειχθεί σωστά δομημένη αυτή τη φορά; Εξαρτάται.  Τούτη τη φορά ναι.  Η αντίδραση υπήρξε ακαριαία. Ναι μεν μέχρι και χθες γραφόταν πως ο Αντώνης Ρέμος εμφανιζόταν «θετικός στην προοπτική κατάθεσης αίτησης αναψηλάφησης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ» αλλά κανείς δεν περίμενε πως ο πρόεδρος του Γ.Σ. Φώτης Θέος θα ενεργούσε πρώτος αποστέλλοντας αίτηση ερμηνείας προς την εκτελεστική απόφαση της ΕΠΟ, τον υφυπουργό αθλητισμού Ελευθέριο Αυγενάκη και τον γ.γ. Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά. Το θέμα το χειρίζεται ο δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος. Πάντως δεν γνωρίζουμε κατά πόσο το επιτελείο δικηγόρων του Αντώνη Ρέμου συμμετείχε στην παραπάνω ενέργεια.

 

Δεν θα αρχίσουμε πάλι τα ίδια, προ του αισθήματος δικαίου, του ανευθαίρετου δικαιώματος του Ηρακλή να επιδιώκει την ηθική, υλική και αγωνιστική αποκατάσταση του, κλπ. Τσάμπα οι ενοχλήσεις και τα δικαιολογημένα χτυπήματα των χεριών του πάνω στη θεόκλειστη θύρα του εκάστοτε αρμόδιου (είτε είναι ΕΠΟ, Δικαστής, τρεχάμενος, παρατρεχάμενος)  να αποφασίσει ή και να συνδράμει ο υψηλός φίλος (τα ονόματα γράφτηκαν πολλές φορές ). Η πόρτα δεν ανοίγει, ενώ για άλλους παραμένει ορθάνοιχτη και το χαμόγελο του καμαριέρη ταπεινό «στο περάστε παρακαλώ». Τι κι αν κόντεψε να σπάσει και κανένα πόδι, στην προσπάθειά του να γκρεμίσει την πόρτα του, η τελευταία δεν ανοίγει με τίποτα. Ο άνθρωπος ή κάποιος που κάποτε απαιτούσε το δίκιο του και βρίσκεται πίσω απ’ αυτή δεν έχει καμιά διάθεση να του ανοίξει. Γι’ αυτόν είναι άλλο ένα πρόβλημα του Ηρακλή. Ένα πρόβλημα στο οποίο αρνείται, να δείξει το ενδιαφέρον του και στο τέλος να το λύσει. Θεωρεί χάσιμο χρόνου να κάνει διάλογο μαζί του και να μπει στη θέση του. Αποφεύγει να τον καταλάβει και να δεχτεί τη δική του άποψη, αφού ολοφάνερα παίρνει εντολές .

 

Είναι αυτός με λίγα λόγια που θα ακυρώσει οποιαδήποτε καλή του θέληση για επικοινωνία ακόμη και δικαστική ακρόαση.  Αυτός που έχει πάντα δίκιο και ό,τι κι αν πεις εσύ είναι λάθος ή κακή διατύπωση. Οπως στην πρώτη αίτηση αναψηλάφησης. Ποιος είναι αυτός ή αυτοί; Τους ξέρουμε και περιμένουμε. Τίποτε άλλο μέχρι την επόμενη φορά.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (1/8)

 

X