Κρέατα που δε φανταζόμαστε καν ότι κάποιοι λαοί τα βάζουν στο πιάτο τους και τα απολαμβάνουν με λαχτάρα, ενώ εμείς και μόνο στην ιδέα… αηδιάζουμε!
Ρίξτε μια ματιά στον κατάλογο για να δείτε ότι υπάρχουν πολλές επιλογές που δε γνωρίζουμε καν.
Έντομα
Λόγω του ότι αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεΐνης, τα έντομα σε κάποια μέρη του πλανήτη καταλήγουν όχι να ψεκάζονται, αλλά να καταναλώνονται ως τροφή από εκατομμύρια ανθρώπους. Τα μυρμήγκια, συγκεκριμένα, είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή, τα οποία είναι έτοιμα μετά από ένα σύντομο τηγάνισμα, ενώ στο Μεξικό κάνουν θραύση οι chapulines, μικρές τηγανητές ακρίδες που ταιριάζουν με το γουακαμόλε και άλλα πιάτα. Με τα περισσότερα έντομα, ο ενδεδειγμένος τρόπος μαγειρέματος είναι το τηγάνισμα, με την τελική υφή τους να είναι τραγανιστή.
Αλιγάτορες
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει αρκετό κρέας σε έναν αλιγάτορα, με το περισσότερο να προέρχεται από την ουρά του. Είναι άπαχο και μοιάζει πολύ με το κοτόπουλο, το οποίο και μπορεί να αντικαταστήσει -όπως επίσης και το μοσχάρι ή το ψάρι- στις περισσότερες συνταγές. Όπως τα περισσότερα ερπετά, έτσι και ο αλιγάτορας έχει την υφή κοτόπουλου, αλλά τη γεύση ψαριού.
Χελώνα
Μπορεί να μην της φαίνεται, αλλά η χελώνα έχει αρκετό κρέας, το οποίο καταναλώνεται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Συνήθως το ψιλοκόβουν και το βράζουν, με την υφή του να θυμίζει βατραχοπόδαρα και αστακό και πολλές φορές συνδυάζεται με… μπάμιες σε ζωμό μαζί με άλλα συστατικά, όπως πιπεριές, σέλινο, κρεμμύδια κ.λπ.
Ιγκουάνα
Το ιγκουάνα τρώγεται στα περισσότερα μέρη όπου υπάρχει, κυρίως στην κεντρική Αμερική. Για να μαγειρέψει κάποιος ένα ιγκουάνα, πρέπει να του αφαιρέσει τα έντερα κι έπειτα να το κόψει όπως το κοτόπουλο. Στη συνέχεια θέλει βράσιμο για περίπου μισή ώρα και τότε είναι έτοιμο το κρέας του για να χρησιμοποιηθεί, όπως το κοτόπουλο ή οποιοδήποτε άλλο ελαφρύ κρέας.
Μαύρη αρκούδα
Το κρέας της, σύμφωνα με αναφορές, έχει κάπως μεταλλική γεύση, ενώ λέγεται πως όσο πιο νεαρή είναι η αρκούδα, τόσο το καλύτερο. Για την ετοιμασία του συγκεκριμένου κρέατος συνιστάται το αργό μαγείρεμα.
Καμήλα
Όπως με όλα τα μεγάλα, τετράποδα ζώα, έτσι και με την περίπτωση της καμήλας, υπάρχουν διάφορα μέρη του ζώου που μπορούμε να πάρουμε. Το κρέας της έχει πολύ λίγο λίπος και για το λόγο αυτό προτιμάται «με το αίμα» στο ψήσιμο, αλλιώς βγαίνει σκληρό.
Ινδικό χοιρίδιο
Στις Άνδεις, τα ινδικά χοιρίδια ονομάζονται “cuy” και αποτελούν βασικό κρέας, με γεύση που θυμίζει κουνέλι. Σύμφωνα με την παραδοσιακή προετοιμασία τους, τους αφαιρούν το δέρμα και τα έντερα και ψήνονται με λάδι, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, σκόρδο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις τηγανίζονται.
πηγή: perierga.gr