ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Εξαιρετικές οι συνθήκες για να στεφθεί από αύριο πρωταθλητής

Εξαιρετικές οι συνθήκες για να στεφθεί από αύριο πρωταθλητής

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί και τονίζει πως ο ΠΑΟΚ σε περίπτωση νίκης του στο αυριανό ντέρμπι, θα πρέπει να θεωρείται ήδη Πρωταθλητής

Νομίζω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην πιστεύει πως το αυριανό ντέρμπι στην Τούμπα θα ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα για το υπόλοιπο της σεζόν στο πρωτάθλημα.

 

Οι εννιά στους δέκα, για να μην πω και οι δέκα, συμφωνούν πως σε περίπτωση κατά την οποία νικητής αναδειχθεί ο ΠΑΟΚ και η διαφορά από τον Ολυμπιακό αυξηθεί στους εννιά βαθμούς, η κατάκτηση του τίτλου «κλειδώνει» για την ομάδα του Λουτσέσκου, ασχέτως αν θα έχουμε δέκα αγωνιστικές ακόμη για το τέλος.

 

Την αίσθηση πως για τον ΠΑΟΚ θα είναι σαν νίκη και η ισοπαλία, έχουν επίσης οι περισσότεροι, καθώς και στους έξι βαθμούς να μείνει η διαφορά θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, κάποιοι λένε αδύνατο, να την καλύψει ο Ολυμπιακός.

 

Συνεπώς, ο ΠΑΟΚ παίζει για δύο αποτελέσματα στο ντέρμπι της χρονιάς. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα παίξει αμυντικά, ή ότι θα δώσει γήπεδο στους «ερυθρόλευκους»

 

Αν δεν υπάρξει μια πάρα πολύ μεγάλη έκπληξη από την πλευρά του Λουτσέσκου, ως προς την τακτική που θα ακολουθήσει αύριο, το πιθανότερο είναι να δούμε τον ΠΑΟΚ να παίζει όπως μας έχει συνηθίσει εδώ και πολύ καιρό.

 

Ισως παίξει λίγο πιο προσεκτικά ο ΠΑΟΚ, ίσως στην περίπτωση κατά την οποία το ματς πηγαίνει προς το τέλος και είναι ισόπαλο να μην ρισκάρει καθόλου και να επιδιώξει την εξασφάλιση της ισοπαλίας, αλλά, να δώσει χώρο στον Ολυμπιακό και να τον περιμένει, είναι κάτι το οποίο, μάλλον, δεν θα πρέπει να το αναμένουμε…

 

Θα είναι σίγουρα παιχνίδι τακτικής το ντέρμπι. Θα παίξει σίγουρα ρόλο ο τρόπος που θα το σκεφτούν οι δύο προπονητές. Η στρατηγική θα έχει μεγάλη σημασία.

 

Όπως σημασία θα έχουν, ασφαλώς, και οι προσωπικότητες. Ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερους παίκτες με ηγετικά χαρακτηριστικά. Είναι σίγουρα περισσότερο ομάδα, με πιο αναγνωρίσιμο στυλ παιχνιδιού, απόρροια του γεγονότος ότι έχει πολύ καιρό τον ίδιο προπονητή.

 

Παίζει στην έδρα του. Είναι κι αυτό μεγάλο πλεονέκτημα, φτάνει να μην του το χαλάσει κανένας ανεγκέφαλος οπαδός, που θα κάνει καμιά ανοησία και θα αναγκάσει την ομάδα να μπλέξει πάλι σε περιπέτειες.

 

Οι συνθήκες για να στεφθεί ο ΠΑΟΚ πρωταθλητής από αύριο το βράδι είναι εξαιρετικές. Από τους παίκτες του εξαρτάται. Αποκλειστικά απ’ αυτούς…  

 

X