ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ευλογημένοι όσοι το έζησαν

Ευλογημένοι όσοι το έζησαν

Ο Γιώργος Ζαιρης αρθρογραφεί για την σπουδαία νίκη του ΠΑΟΚ και τονίζει την τύχη που είχαν οι οπαδοί που βρέθηκαν στην Τούμπα

Ηταν από εκείνες τις βραδιές που όσα χρόνια και αν περάσουν, στις παρέες θα λέμε «ήμουν και εγώ μέσα σε εκείνο το ματς».

 

Θυμάμαι στις συζητήσεις που έχω κάνει με τον Στέλιο Γρηγοριάδη να μου μνημονεύει συνεχώς το ματς του ΠΑΟΚ με την Λυών που δυστυχώς δεν το είχε δείξει η τηλεόραση και δεν υπάρχουν πλάνα εκείνης της ιστορικής βραδιάς. Ευτυχώς χθες το παιχνίδι αυτό έχει μπει ήδη στο αρχείο όλων των ΠΑΟΚτσήδων. Γιατί δεν είναι λίγο πράγμα το  0-2 και έτσι μάλιστα όπως έγινε, να γίνεται 3-2 μέσα σε λιγότερο από είκοσι λεπτά. Είναι αυτό το εικοσάλεπτο που μένει χαραγμένο στη μνήμη. Και είναι η απόδειξη ότι αυτός ο ΠΑΟΚ είναι για μεγάλα πράγματα.

 

Αρκεί φυσικά να διορθώσει εκείνες τις λεπτομέρειες που του στοιχίζουν. Ας ελπίσουμε στην προκείμενη περίπτωση όχι την πρόκριση. Αλλά ελάχιστοι πίστευαν στο 0-2 πως το ματς γυρίζει. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο μόνο ο Πέλκας και έξω από αυτόν 30.000 λαού! Το γκολ του Πρίγιοβιτς σήμανε την αντεπίθεση και ο ΠΑΟΚ γύρισε το ματς. Θα μπορούσε φυσικά να πετύχει και τέταρτο γκολ όπως θα μπορούσε να είχε ισοφαριστεί. Αλλά είναι εκείνες οι φορές που λες ότι υπάρχει δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο. Γιατί θα ήταν κρίμα ο ΠΑΟΚ να μην έφευγε νικητής. Στην Μόσχα; Δύσκολη βραδιά από κάθε άποψη. Ο πληγωμένος εγωισμός των Ρώσων όμως είναι σύμμαχος για τον ΠΑΟΚ. Με καθαρό μυαλό και καρδιά μπορεί να γυρίσει με την πρόκριση. Αν μάλιστα οι περισσότεροι παίκτες πιάσουν την ανάλογη απόδοση και επιστρέψει και ο Βιεϊρίνια. Σήμερα όμως απολαμβάνουμε τη χθεσινή μαγική βραδιά.

X