ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ετσι δε χτίζεις ομάδα κορυφής

Ετσι δε χτίζεις ομάδα κορυφής

Ο Δημήτρης Κανελλάκης γράφει για την πώληση του Γκάρι Ροντρίγκες και το γεγονός ότι τίποτα στον ΠΑΟΚ δεν προμηνύει τη δημιουργία ανταγωνιστικής ομάδας

 

Ο Γκάρι Ροντρίγκεζ αποτελεί –και επισήμως από χθες- παρελθόν για τον ΠΑΟΚ. Δεν έχει, νομίζω, καμία αξία να προσπαθεί, πλέον, κάποιος να καταλάβει αν ο ΠΑΟΚ ήθελε να τον κρατήσει, όπως ισχυρίζεται η ΠΑΕ, ή αν του άφησε να καταλάβει πως τον ήθελε μεν, δεν του έκανε ποτέ συγκεκριμένη πρόταση δε, όπως δήλωσε χθες στο «Μετρόπολις» ο ποδοσφαιριστής.

 

Και δεν έχει αξία επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σχεδόν αδύνατο να μάθεις ποιος λέει την αλήθεια, αφού είναι ο λόγος του ενός ενάντια στον λόγο του άλλου, χωρίς στοιχεία που να επιτρέπουν σε κάποιον τρίτο να καταλήξει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα.

 

Αυτό που μένει, συνεπώς, και είναι το πραγματικό, το ουσιαστικό διακύβευμα αυτής της υπόθεσης, είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχασε τον έναν από τους δύο καλύτερους παίκτες του, δεν έχει βρει ακόμη τον αντικαταστάτη του και δεν ξέρουμε πότε θα τον βρει κι αν θα είναι ικανός να δώσει όσα έδινε ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι.

 

Ο ΠΑΟΚ αποδυναμώθηκε, είναι 17 πόντους πίσω από την κορυφή, δεν έχει καμία σταθερότητα στην απόδοσή του, γνωρίζει ήττες από αντιπάλους με απείρως χαμηλότερο μπάτζετ από το δικό του, που δεν διαθέτουν ούτε την δική του ποιότητα ούτε την δική του δυναμική.

 

Πριν ακόμη ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ έχει δώσει μόνο απογοητεύσεις στον κόσμο του και κανένα σημάδι ότι κινείται προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός συνόλου ικανού να κάνει πρωταθλητισμό, να μειώσει τις αποστάσεις που τον χωρίζουν από τον Ολυμπιακό.

 

Τη χρονιά που οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίζουν τις περισσότερες αδυναμίες από κάθε προηγούμενη, που ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ δεν… υπάρχουν, ο ΠΑΟΚ δεν έχει κάνει, έως τώρα, τουλάχιστον, αισθητή την παρουσία του, δεν δικαιώνει ούτε κατ’ ελάχιστο τις προσδοκίες που υπήρχαν γι’ αυτόν το περασμένο καλοκαίρι.

 

Αντιθέτως, δίνει την εντύπωση ότι χαμηλώνει τον πήχυ, ότι εξαιτίας της τεράστιας απόστασης από τον Ολυμπιακό δεν σκοπεύει να κάνει ακριβές μεταγραφές και γι’ αυτό τον λόγο δεν έχει φέρει ακόμη παίκτη, ενώ στα τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου από την ΠΑΕ άφηναν να εννοηθεί ότι έχει γίνει εξαιρετική προεργασία και για πρώτη φορά σε χειμερινή περίοδο οι νεαποκτηθέντες θα είναι στην διάθεση του προπονητή από τα τέλη Δεκεμβρίου.

 

Όλα αυτά, βέβαια, είναι που έχουν δημιουργήσει πολύ κακό κλίμα στις τάξεις των οπαδών, οι οποίοι όχι μόνο δεν βλέπουν την ομάδα τους να κάνει πρωταθλητισμό, αλλά ούτε και να χτίζει βάσεις που θα της επιτρέψουν κάποια στιγμή να διεκδικήσει την κορυφή…     

X