ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η Εθνική έπαψε πλέον να είναι αγγαρεία για τους διεθνείς

Η Εθνική έπαψε πλέον να είναι αγγαρεία για τους διεθνείς

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για την Εθνική ομάδα που κάνει την προσπάθειά της να βρεθεί στο Euro και το γεγονός πως έπαψε να είναι αγγαρεία

Η Εθνική ομάδα δεν έφτασε ακόμη ούτε στα μισά του δρόμου της προσπάθειας που κάνει για να είναι παρούσα στην τελική φάση του Euro 2020 και ήδη στα social media γνώρισε από την απαξίωση μέχρι την αποθέωση. Καμία έκπληξη με τη λογική που την αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι Ελληνες. Συνήθως είναι το πεδίο οπαδικών αντιπαραθέσεων, μέχρι που φθάνει στους επικούς θριάμβους και γίνεται η επίσημη αγαπημένοι όλων.

 

Γνωστό το… έργο και χιλιοπαιγμένο. Μέχρι το 15ο λεπτό του αγώνα με την Βοσνία/Εερζεγοβίνη τα σχόλια για την Εθνική ομάδα και τον Αγγελο Αναστασιάδη, στα social media, έφθαναν στα όρια του χλευασμού. Στο τέλος στο διαδίκτυο ξεχείλιζε η αγάπη για την Εθνική ομάδα και την ελληνική ψυχή. Η καλύτερη αποτύπωση των συναισθημάτων των φιλάθλων στα 90 λεπτά του αγώνα.
Αυτή η πραγματικότητα δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη, άρα ας πάμε σ’ αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία και δεν είναι άλλο από τα κέρδη που βγήκαν για την Εθνική στον αγώνα της Ζένιτσας.

 

Το σημαντικότερο απ’ όλα; Οι διεθνείς έδειξαν ότι πλέον δεν κάνουν αγγαρεία στην Εθνική ομάδα. Οτι είναι ένα club του οποίου τα μέλη εμπνέονται από τον στόχο της πρόκρισης στην τελική φάση του Euro. Oπου κυριαρχεί ο φιλοσοφία του “ο ένας για όλους και όλοι για έναν”. Κανείς δεν φαίνεται να βάζει το “εγώ” πάνω από το “εμείς” κι αυτά είναι στοιχεία κυρίαρχα για την Εθνική ομάδα.
Είναι λοιπόν δεδομένο ότι ξύπνησε ο ποδοσφαιρικός εγωισμός των παικτών κι αυτό είναι σημαντικό. Η συμμετοχή του Αγγελου σ’ αυτό το restart σαφώς και είναι σημαντική.

 

Η Εθνική έχει λιγότερη ποιότητα στο ρόστερ της απ’ ότι η Βοσνία ή η Ιταλία, αλλά αυτό λίγη αξία έχει με δεδομένο την αφύπνιση των διεθνών. Στο κάτω κάτω σημαντικό δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και ο τρόπος που χάνεις. Κι απ’ ότι δείχνει αυτή η Εθνική δύσκολα θα βιώσει τους διασυρμούς που γνώρισε τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

 

FOCUS

Αν τελικώς “ναυαγήσει” η παραχώρηση του “Αλεξανδρείου” στον Α.Σ. Αρης μόνο τυχαία εξέλιξη δεν θα είναι είναι. Κάποιοι θα έχουν βάλει το χεράκι τους, άγνωστο προς το παρόν για ποιους λόγους. Το σίγουρο είναι πάντως ότι το θέμα “σκαλώνει” και γιατί υπάρχουν εσωκομματικές αντιπαραθέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (30/3)

 

 

X