ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η Εθνική δεν μέτρησε σωστά την Ουγγαρία

Η Εθνική δεν μέτρησε σωστά την Ουγγαρία

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί και σχολιάζει την ήττα της Εθνικής μας ομάδας από την αντίστοιχη της Ουγγαρίας

Ένα βήμα μπρος και ένα πίσω έχει κάνει η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στο National League, τη διοργάνωση που οι περισσότεροι ακόμη δεν έχουν καταλάβει για ποιον πραγματικά λόγο γίνεται.

 

Η Εθνική ομάδα ξεκίνησε με ένα σημαντικό βήμα, που το έκανε στο Ταλίν κόντρα στην Εσθονία. Παρότι οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν πάρα πολλά παιχνίδια στα πόδια τους το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε θετικά στοιχεία στον πρώτο αγώνα. Είχε οργανωτική δομή, καλή κυκλοφορία της μπάλας και σωστή ανάπτυξη, κυρίως στο α’ ημίχρονο. Στοιχεία τα οποία συνοδεύτηκαν από τη δημιουργία ευκαιριών και έτσι η Εθνική ξεκίνησε με το δεξί στη διοργάνωση.

 

Η λογική έλεγε ότι θα ήταν το φαβορί στον προχθεσινό αγώνα της Βουδαπέστης. Απέναντι σε μία ομάδα η οποία είχε χαμηλότερης ποιότητας ρόστερ και αγωνίσθηκε σ’ ένα βουβό γήπεδο.

 

Η Εθνική μας ομάδας έκανε περισσότερες ευκαιρίες κόντρα στους Μαγυάρους, απ’ ότι στο Ταλίν, παρότι το παιχνίδι της υπήρχαν πολλά στοιχεία ποδοσφαιρικής αναρχίας. Οι ευκαιρίες ήταν προϊόν κυρίως στημένων φάσεων ή ατομικών επιθετικών ενεργειών.

 

Συγχρόνως υπήρχαν και σημεία αδράνειας στον ανασταλτικό τομέα, τα οποία πλήρωσε ακριβά η Εθνική μας. Θέλετε γιατί υποτίμησαν οι διεθνείς την Ουγγαρία, θέλετε γιατί υπερεκτίμησαν τη νίκη στο Ταλίν, στα 90 λεπτά της Βουδαπέστης δεν έπεισαν ότι μπήκαν στο γήπεδο διψασμένοι για να κερδίσουν. Στοιχείο που είχαν με το παραπάνω οι αντίπαλοι μας. Παίκτες χωρίς σπουδαίες παραστάσεις από τα κορυφαία Πρωταθλήματα της Ευρώπης, ούτε με συμμετοχές στο Champions League ή το Europa League. Στοιχεία τα οποία δεν περνούν απαρατήρητα. Ικανά να «χτίσουν» ομάδα η οποία να έχει απαιτήσεις από τη διοργάνωση. Απ’ αυτά όμως που πολλές φορές, θάβονται κάτω από την αρνητική διάθεση των παικτών. Ο,τι έγινε έγινε όμως. Η Εθνική ομάδα είναι καλύτερη ακόμη και από τους Φινλανδούς, αλλά αυτό στην γλώσσα του ποδοσφαίρου πολλές φορές δεν σημαίνει τίποτε. Την ικανότητα τους οι ομάδες την επιβεβαιώνουν μόνο μέσα στο γήπεδο. 

 

Focus

 

H εξ ανάγκης πολιτική που ακολουθεί στις μεταγραφές ο Απόλλων Πόντου μοιάζει με τα ψώνια στις λαϊκές αγορές. Ψωνίζεις λίγο πριν το κλείσιμο και πολλές φορές παίρνεις καλό εμπόρευμα πάμφθηνα. Ετσι και ο Απόλλων. Κάνει τώρα συμφωνίες με τους ελεύθερους παίκτες οι οποίοι σίγουρα είναι περισσότερο λογικοί αυτή την περίοδο.

X