ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Εθίστηκε» στις νίκες ο ΠΑΟΚ

«Εθίστηκε» στις νίκες ο ΠΑΟΚ

Το «στοίχημα» για τον ΠΑΟΚ είναι να πάει μέχρι την διακοπή των Χριστουγέννων μόνο με νίκες - Γράφει ο Χρύσανθος Δοβλέτογλου

 

Το παιχνίδι στην Λαμία ήταν αναμενόμενα δύσκολο. Ο Μάκης Χάβος ξέρει πως σε μικρό χρονικό διάστημα να φτιάχνει ανταγωνιστικές ομάδες, που μπορεί να μην εντυπωσιάζουν, αλλά είναι σκληροτράχηλες και δουλεμένες αμυντικά. Ο ΠΑΟΚ, που η αλήθεια είναι ότι δεν πείθει με τις εμφανίσεις του, εκτός από κάτι εκλάμψεις που έχει, έχει μάθει, όμως, να κερδίζει.

 

Εχει «εθιστεί» στις νίκες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία των παικτών του. Για ακόμη μία φορά την φετινή σεζόν «άργησε να μπει» στον αγωνιστικό χώρο, η Λαμία στο ξεκίνημα είχε την υπεροχή και ο ΠΑΟΚ, απλώς, προσπαθούσε να βρει κενούς χώρους, κυρίως, στην κόντρα.

 

Χρειάστηκε για ακόμη μία φορά να «μιλήσουν» οι προσωπικότητές του, όπως ο Πασχαλάκης στο φινάλε του πρώτου μέρους, όπου με μία εξαιρετική επέμβαση στο φάουλ του Μπερτόλιο κράτησε το μηδέν.

 

Από εκεί και πέρα, όταν ο Λουτσέσκου πέρασε στον αγώνα τον Ουάρντα, η ομάδα έγινε πιο δραστήρια, αλλά ήρθε η αποβολή του Κάνιας, η οποία ανάγκασε τον Ρουμάνο προπονητή να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του.

 

Ο Δικέφαλος, από εκεί και πέρα, διαχειρίστηκε πολύ καλά το υπέρ του αποτέλεσμα και με ψυχραιμία έφτασε σε μία νίκη, που μπορεί να είναι πιο σημαντική ακόμη και από νίκη σε ντέρμπι.

 

Γιατί τέτοια ματς κρύβουν μεγαλύτερες παγίδες από ένα ντέρμπι, στο οποίο οι ομάδες πάνε υποψιασμένες για την δυναμικότητα του αντιπάλου. Το «στοίχημα» για τον ΠΑΟΚ είναι να πάει μέχρι την διακοπή των Χριστουγέννων μόνο με νίκες.

 

Αν το καταφέρει αυτό, στη συνέχεια θα έχει το αγωνιστικό τμήμα τον χρόνο να αδειάσει τις μπαταρίες του και να δει με πιο καθαρό μυαλό το δεύτερο μισό της σεζόν. Γιατί η ποιότητα και το υλικό υπάρχουν, απλώς κάποιες στιγμές λείπει η συγκέντρωση.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X