ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η αισθητή νευρικότητα του Αρη και οι επιλογές του Καρυπίδη

Η αισθητή νευρικότητα του Αρη και οι επιλογές του Καρυπίδη

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί και σχολιάζει τη διαχείριση του προβλήματος που φαίνεται να ταλανίζει τον Αρη το τελευταίο διάστημα

Ο Αρης αφήνει πίσω του τις δύο ισοπαλίες με τα Τρίκαλα και την Καλλιθέα ή το αποτύπωμα που άφησαν στην ομάδα παραμένει έντονο; Λογικό είναι οι άνθρωποι του Αρη να επιχειρούν να περάσουν προς τα έξω ότι όλα στην ομάδα κινούνται στον κανονικό τους ρυθμό. Η inside πληροφόρηση όμως αναφέρει ότι το πρόβλημα δεν είναι πρόσφατο και δεν έχει σχέση μόνο με τα αποτελέσματα στους δύο τελευταίους αγώνες.

 

Το κλίμα ήταν και παραμένει τοξικό σε σημείο που να  δημιουργεί προβλήματα ακόμη και όταν ο Αρης παίρνει μεγάλη διαφορά από την τρίτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα. Συμβαίνουν και στις καλύτερες ποδοσφαιρικές οικογένειες, θα πει κάποιος και δεν θα έχει άδικο. Από εκεί και πέρα το ζήτημα είναι η διαχείριση του προβλήματος. Αν ερμηνεύσουμε το ότι ο Σπανός μετά το τέλος του αγώνα με την Καλλιθέα έβαλε μόνος του θέμα αποχώρησης, ζητώντας την άποψη των παικτών, οδηγούμαστε σε δύο συμπεράσματα: ότι  ο προπονητής του Αρη δεν μπορεί πλέον να επιβληθεί στους παίκτες, ούτε μπορεί να διαχειριστεί την πίεση γιατί προφανώς έχει παίξει όλα τα χαρτιά του.

 

Η απομάκρυνση του ή όχι από τον πάγκο σαφώς και δεν είναι θέμα των παικτών, αλλά της διοίκησης. Οπότε γιατί ο Σπανός απευθύνθηκε προς τους παίκτες; Να ένα καλό ερώτημα στο οποίο μόνο ο ίδιος μπορεί να απαντήσει. Ότι άλλο ακουστεί θα είναι απλώς εικασία η οποία ίσως να απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

 

Πώς μπορεί να επιστρέψει η υγεία στα αποδυτήρια και η ηρεμία. Αυτό είναι ένα σύνθετο πρόβλημα, οπότε και δύσκολη η λύση του. Αρα δύο είναι οι επιλογές για τον Θόδωρο Καρυπίδη: ή να ακολουθήσει πολιτική συντήρησης ώστε να βγει η χρονιά ή να αλλάξει τον προπονητή για να δημιουργήσει ένα σοκ στην ομάδα. Ο πρόεδρος έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι. 

 

 

FOCUS

Ο πρόεδρος έχει επενδύσει πολλά στην άνοδο της ομάδας και γι’ αυτό κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα μετά τη νέα ισοπαλία. «Ψάχνεται» λοιπόν, γενικώς, ώστε να μην ξανασυμβεί τέτοιο κακό. Και μέσα σ’ αυτή την αναζήτηση σκέφτεται και την αλλαγή του προπονητή. Δεν αποκλείεται όμως τελικώς να αποφασίσει με ψυχραιμία και όχι κάτω από την πίεση του… πανικού.

X