ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Εσκασε η «βόμβα»! Ζητά 16,8 εκ. ευρώ από τη Super League

Εσκασε η «βόμβα»! Ζητά 16,8 εκ. ευρώ από τη Super League

Η Football League έκανε πράξη την απειλή της και κινήθηκε νομικά κατά της πρώτης κατηγορίας... Χρειάστηκε να περάσει καιρός, αλλά κατατέθηκε η αγωγή

Η Football League έκανε πράξη την απειλή της! Ηταν θέμα που κρατούσε καιρό και απασχόλησε ουκ ολίγα συμβούλια στη Θεμιστοκλέους.

 

Τελικά, η δεύτερη τη τάξει κατηγορία μετά από ένα και πλέον χρόνο, κατέθεσε αγωγή κατά της Super League διεκδικώντας το ποσό των 16,8 εκ. ευρώ. Μάλιστα, η αγωγή επιδόθηκε την Παρασκευή. Είχαν προηγηθεί ουκ ολίγες προσπάθειες για να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των δύο διοργανώτριων αρχών, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε... με συνέπεια να κινηθούν νομικά οι της FL.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζουν να καταθέσουν και ασφαλιστικά μέτρα για διασφάλιση της απαίτησής τους.

 

Στις 17 Απριλίου είχε γίνει η πιο πρόσφατη αναφορά από το metrosport.gr, με το ποσό διεκδίκησης να είναι εντέλει μεγαλύτερο.

 

Θα πρέπει να καταγραφεί, ότι το ποσό των 16,8 εκ. ευρώ αφορά τα χρήματα, τα οποία δεν έχουν καταβληθεί από το 2009 και προκύπτουν από τη νομοθετημένη υποχρέωση ενίσχυσης της μικρότερης κατηγορίας από τη μεγαλύτερη με τις διατάξεις του 2006, στις οποίες ορίστηκε ο διαχωρισμός τους.

 

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται στη Λίγκα, το τίμημα ορίζεται στα 2,2 εκατ. ευρώ ανά σεζόν, όσα δηλαδή είχαν συμφωνηθεί ανάμεσα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Πέτρο Θεοδωρίδη στο μοναδικό ιδιωτικό συμφωνητικό ενίσχυσης που έχει υπάρξει ανάμεσα στις δύο πλευρές.

 

Επίσης, αυτό που πηγάζει από τη διοργανώτρια, είναι το πρώτο στάδιο της νομικής κόντρας των δύο πλευρών, αφού ακολουθούν και άλλα για θέματα που είναι στον αέρα, όπως μέρος των χρημάτων για την ενίσχυση των υποδομών που έρχεται από κονδύλια της UEFA, αλλά και οι κλειστές ώρες που είναι αδιαπραγμάτευτος κανόνας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

 

Τους... ασκούς του Αιόλου άνοιξε το δάνειο της Αγροτικής Τράπεζας του 2006, το οποίο ήταν στο πλαίσιο της πρώτης και μοναδικής ενίσχυσης για το διάστημα 2006-2009 με 2,2 εκατ. € ανά σεζόν.

X