ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αισιόδοξα... τα μηνύματα από τον ΠΑΟΚ του Φερέιρα

Αισιόδοξα... τα μηνύματα από τον ΠΑΟΚ του Φερέιρα

Εξαιρετική η τελευταία «παράσταση» της προετοιμασίας και ενθαρρυντική η ετοιμότητα των πρωταθλητών εν όψει της αναμέτρησης με τον Αγιαξ

Ξεπερνώντας με ιδανικό θα έλεγε κανείς τρόπο όλα τα σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση του Λουτσέσκου, οι πρωταθλητές Ελλάδας διαψεύδοντας όλες τις απαισιόδοξες προβλέψεις που τους ήθελαν εγκλωβισμένους σε μια δύσκολη κατάσταση όχι και τόσο κατάλληλη για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους, κατάφεραν να αποδείξουν ότι έμειναν ανεπηρεάστοι και ότι βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο με την ολοκλήρωσή της.

 

Αν σκεφτεί κανείς πώς ξεκίνησε αυτή η προετοιμασία, με ποιες συνθήκες και πώς εξελίχθηκε αλλά και τι πέτυχε, σίγουρα θα πρέπει να αναγνωρίσει κανείς ότι ήταν ένας μικρός άθλος. Κι αυτό γιατί ξεπεράστηκαν σχεδόν από την πρώτη στιγμή όλοι οι προβληματισμοί και πιθανές παρενέργειες που υπήρχαν από τη «βόμβα» Λουτσέσκου, αλλά το κυριότερο γιατί σε αυτό διάστημα μας εμφανίστηκαν εντυπωσιακές εικόνες και συμπεριφορές που έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας στο κόσμο του ΠΑΟΚ.

 

Τα οποία αφορούν και επικεντρώνονται στο σύνολό τους σε μία οργανωμένη προσπάθεια που έχει στόχο την επιβεβαίωση της ισχύος των πρωταθλητών και την περαιτέρω και σε βάθος χρόνου ενίσχυσή τους και επικράτησή τους στον χώρο, με μεθοδικότητα και συνετά συντεταγμένα.

 

Προσωπικά αυτό εισπράττω απ’ όλα όσα βλέπω και ακούω στο διάστημα της παρουσίας του Αμπελ Φερέιρα.

 

Η φιλοσοφία του Πορτογάλου, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τα λόγια αλλά και τις πράξεις του, δεν περιορίζεται σε μια απλή και περιστασιακά διαδοχή στην τεχνική ηγεσία, στοχεύει πολύ πιο ψηλά.

 

Ο Φερέιρα φιλοδοξεί να συνδυάσει το πέρασμά του με σπουδαιότερες διακρίσεις. Θέλει να «φτιάξει» μια ομάδα της οποίας το πρότυπο το έχει μονίμως μπροστά του και αποτελεί το απωθημένο του.

 

Ειλικρινά πιστεύω πως τον ΠΑΟΚ τον βλέπει αυτή τη στιγμή σαν μια τέτοια ευκαιρία για να εκπληρώσει το μεγάλο του προσωπικό στοίχημα. Επαναλαμβάνω ότι αυτό εισπράττω από τα λόγια και τα έργα του μέχρι τώρα. Δεν ξέρω ποια θα είναι η πορεία του, ωστόσο εύχομαι τα καλύτερα και γι’ αυτόν αλλά και για τον ΠΑΟΚ. Το αξίζουν και οι δύο.

 

Επιστρέφοντας όμως στην επικαιρότητα και αφήνοντας στην άκρη τα πιθανά και μελλούμενα έχουμε να πούμε ότι ο ΠΑΟΚ γρήγορα και εξαιρετικά επιτυχημένα προσαρμόστηκε στα «θέλω» και στα «πρέπει» του χαρισματικού Πορτογάλου. Θαρρείς και δεν τον ακούμπησε ούτε για ένα δευτερόλεπτο η αναταραχή που προκλήθηκε στο ξεκίνημα της προετοιμασίας του.

 

Σταδιακά αλλά και σταθερά αφομοίωσε τη φιλοσοφία Περέιρα, αλλάζοντας τακτικές, νοοτροπίες αν θέλετε και συμπεριφορές, όχι βέβαια κόντρα στα προηγούμενα, αλλά συμβατά με τη νέα αγωνιστική του πυξίδα.

 

Στο τελευταίο φιλικό οι πρωταθλητές Ελλάδας, καθαρά πλέον ομάδα που αγωνίζεται στα πλάνα του νέου κόουτς, έδωσε μια ξεχωριστή παράσταση παίζοντας ένα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, ελκυστικό και σε μερικές των περιπτώσεων και συναρπαστικό.

 

Εντυπωσιακά αλλαγμένος και ανανεωμένος ο Ελ Καντουρί, σε πλήρη ετοιμότητα Ακπομ, Πέλκας, Μπίσεβαρ, Ζάμπα και με τον νεοαποκτηθέντα Εσίτι να βάζει τη σφραγίδα του στο κέντρο, προσδίδοντάς του μια διάσταση που δεν την είχε ως τώρα. Γενικά ήταν μια παράσταση αισιοδοξίας και ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης όλων εν όψει Αγιαξ.

 

ΥΓ: Η συνέντευξη Χατζηισαΐα συγκίνησε τον κόσμο του ΠΑΟΚ, συγχρόνως όμως έστειλε το δικό της μήνυμα σε εκείνους που πρέπει κι εκεί που πρέπει.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X