ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ερωτηματικά και κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τον Αρη

Ερωτηματικά και κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τον Αρη

Εχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα λειτουργήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Αρη και τι θα αποδώσει για το υπόλοιπο της σεζόν.

 

Το ενδιαφέρον έγκειται στο γεγονός ότι μιλάμε για μια καινούργια ομάδα, η οποία απέκτησε πάρα πολλούς παίκτες το προηγούμενο καλοκαίρι, δεν κατάφερε σε καμία στιγμή τους τέσσερις τελευταίους μήνες να πείσει πως βρήκε συνοχή και ομοιογένεια και, παρόλα αυτά, είναι έτοιμη, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, να κάνει 5-6 αλλαγές σε αυτό το υλικό.

 

Μιλάμε για μια ομάδα που στα τελευταία παιχνίδια του πρώτου γύρου είχε αρκετά αρνητικά αποτελέσματα, προβληματικές εμφανίσεις, υποχώρηση στον βαθμολογικό πίνακα, από την οποία θα περίμενε κανείς να έχει κάνει μια προεργασία, να έχει λάβει η διοίκησή της τις αποφάσεις για το πώς θα διορθώσει αυτή την κατάσταση, άρα, να έχει ήδη φέρει κάποιους νέους παίκτες.

 

Πέρασε το 1/3 της μεταγραφικής περιόδου και ο Αρης δεν ανακοίνωσε ακόμη μεταγραφή, έχουν φύγει ήδη παίκτες από αυτούς που είχε στο ρόστερ του, δημιουργούνται κενά, και το μόνο που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι ότι κανείς στην Αλκμήνης δεν ανησυχεί και πως θεωρούν ότι όλα θα γίνουν στην ώρα τους.

 

Το ζήτημα, βέβαια, είναι πότε θα είναι αυτή η ώρα και αν θα προλάβει ο Παντελίδης να εντάξει στους χρόνους που θέλει τους νέους παίκτες, να πάρει απ’ αυτούς όσα δεν μπορούσε να πάρει από τους παίκτες που βρήκε ερχόμενος στο «Κλεάνθης Βικελίδης», να βοηθηθεί για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας.

 

Το ερώτημα που προκύπτει και είναι εύλογο, νομίζω, αφορά στο κατά πόσο μπορούν να αισιοδοξούν στον Αρη ότι φέρνοντας, όπως, τουλάχιστον, αναφέρει το ρεπορτάζ, ξένους παίκτες, κατά κύριο λόγο, χωρίς προηγούμενη εμπειρία από το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα καταφέρουν άμεσα να πετύχουν την προσαρμογή τους.

 

Οι υποχρεώσεις θα είναι συνεχόμενες από δω και πέρα, πιεστικές, μεγάλα περιθώρια για νέες απώλειες δεν υπάρχουν και, πλέον, εκτός από τις μεγάλες ομάδες, οι οποίες έχουν τους δικούς τους υψηλούς στόχους, τόσο οι μεσαίες όσο και οι μικρές θα αντιμετωπίζουν κάθε ματς σαν τελικό, δεδομένου ότι δεν θα υποβιβαστούν δύο, αλλά τρεις συν μία.

 

Σε αυτό το περιβάλλον, τα πράγματα δεν θα είναι απλά για τον Αρη. Δύσκολα θα είναι κι αν δεν προσέξει είναι βέβαιο ότι θα κινδυνέψει να μπει σε περιπέτειες…     

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X