ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ερμαιο σαλτιμπάγκων για μια ακόμη φορά ο Ηρακλής

Ερμαιο σαλτιμπάγκων για μια ακόμη φορά ο Ηρακλής

Ο Στράτος Παζούλης αρθρογραφεί και ασκεί την κριτική του προς τους υπεύθυνους της που παρουσιάζει ο «γηραιός»

Πριν απο οτιδήποτε οφείλω να σας ενημερώσω πως ο όρος σαλτιμπάγκος σημαίνει κυριολεκτικά τον ταχυδακτυλουργό, τον γελωτοποιό σε κάποιες περιπτώσεις , τον υπαίθριο διασκεδαστή, τον πανηγυρτζή με λίγα λόγια. Μεταφορικά στις μέρες μας τον άνθρωπο χωρίς αρχές , τον αναξιοπρεπή, τον κατεργάρη κατ΄ άλλους. Από την άλλη το έρμαιο στη αρχαιότητα σήμαινε το θεόσταλτο δώρο.

 

Σήμερα γενικά τον άνθρωπο ή το αντικείμενο που δεν καθορίζει την πορεία που ακολουθεί. Λαϊκά προσδιορίζει όσους άγονται και φέρονται από τα πάθη τους με αποτέλεσμα να γίνονται «σκλάβοι»των εμμονών και των μονολιθικών απόψεών τους. Μάρτυρες λοιπόν, για πολλοστή φορά φέτος, ακόμη μιας ιλαροτραγωδίας , είμαστε υποχρεωμένοι, εκ των πραγμάτων, να πούμε κάποια πράγματα, εξ αφορμής όχι τόσο, του αποτελέσματος, όσο των όσων διαδραματίστηκαν φανερά και κρυφά κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και μετά από τις δηλώσεις του Ρόκα.

 

Ο οποίος Ρόκα, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, υπήρξε ο γνωστός Ρόκα των φετίχ και των μαθηματικών… εφαρμογών του και ο κύριος υπαίτιος , κατά την ταπεινή μας άποψη , και της χθεσινής παταγώδους αποτυχίας. Εμμονος όσο δεν παίρνει μάλλον κάλυπτε τα… οπίσθια του μετά το γκολ του Περόνε και την αναπάντεχη ισοφάριση της Κέρκυρας, παρά να κυνηγήσει τη νίκη, αφού απόντων, αφενός του Αργεντίνου (αποχώρησε τραυματίας) και αφετέρου του ανύπαρκτου Νιαμπούγιου, προτίμησε να χρησιμοποιήσει τον Γιάννη Παπαδόπουλο, παρά τον Ρόβα, ο οποίος απ΄ ότι κυκλοφόρησε αντέδρασε έντονα στον πάγκο. Λίγο πριν και αφού ο κόσμος. εν χορώ απαιτούσε από τον Ρόκα αλλαγές, εισέβαλλε στον αγωνιστικό χώρο ο Ηλίας Θεοδωρίδης και επιτέθηκε φραστικά στον κυανόλευκο τεχνικό προξενώντας τη μήνη του.

 

Στη συνέχεια ο Θεοδωρίδης αποχώρησε εκτός εαυτού καθώς ανέβαινε τα σκαλοπάτια προς τις κερκίδες, προφανώς προς δικαιολόγηση της απαράδεκτης αντίδρασις του προς τον κόσμο με το πρόσχημα της σύμφωνης γνώμης με αυτόν για τις αποδοκιμασίες του προς τον προπονητή. Στη συνέχεια ο Ρόκα υπερασπιζόμενος τον εαυτό του τόνισε με έμφαση « Δεν είμαι εδώ για να κάνω τον μ… α! Θα πρέπει να αποφασίσουμε αν μπορούσε να οργανωθούμε με προοπτική το αύριο ».

 

Πέραν τούτου οι δηλώσεις του περιείχαν και ορισμένες περίεργες επισημάνσεις. Οπως π.χ. « Η δεύτερη ομάδα έχει 4-5 παικταράδες. Δεν αποτελεί λύση το να κάνουμε τόσες μεταγραφές μέσα στη σεζόν, με παίκτες, που δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους». Ή « Πρέπει να έχουμε μια ομάδα χωρίς οικονομικά προβλήματα, χωρίς να παραβλέπω και το γεγονός ότι πρέπει να πληρώνουμε και τα χρέη που υπάρχουν» Και το αποκορύφωμα: «Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά. Δίνουν και την ψυχή τους ακόμη. Ο Περόνε προσπάθησε να παίξει, ο Βιτλής και ο Κωστούλας συνέχισαν τον αγώνα τραυματίες, ο Κλέιτον δεν μπορούσε να τρέξει».

 

Σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά του Θεοδωρίδη, αυτή η ίδια αποδεικνύει την ερασιτεχνική νοοτροπία του. Και μάλλον δεν κατάλαβε σε ποια ομάδα ήρθε, όπως και ότι δεν μπορεί να ισχύει πάντα το γνωστό: «Με τον παρά μου… κανονίζω και την κυρά μου». Αλλού αυτά. Από την άλλη ο Ρόκα ή βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου ή ακολουθεί εντολές κάποιου άλλου και όχι πάντως του Θεοδωρίδη. Διότι με τις δηλώσεις του έδειξε α) να αγνοεί πως στόχος του Ηρακλή είναι η κατάκτηση της 2ης θέσης, β) πως διαφωνεί πλήρως με τις μεταγραφές που έγιναν γ) πρέπει να υπάρχει πρόβλημα πληρωμών και γ) πως στόχος δικός του είναι να δημιουργήσει ομάδα του μέλλοντος και όχι πρόσκαιρα ανταγωνιστική. Τα συμπεράσματά δικά σας εν αναμονή οποιωνδήποτε εξελίξεων.

X