ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο Ερέρα πριόνισε τη θέση του…

Ο Ερέρα πριόνισε τη θέση του…

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος αρθρογραφεί για τα λάθη του Ισπανού τεχνικού που οδήγησαν στην απομάκρυνσή του από τον Αρη

Ο μοναδικός τρόπος «κάμψης» της εσωτερικής αντιπολίτευσης που δεχόταν ο Πάκο Ερέρα, ήταν η εξασφάλιση (έστω) ενός βαθμού με τον Ολυμπιακό. Και εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι ο Ισπανός «πνίγηκε» στον συγκεκριμένο στόχο, προσέγγισε παθητικά τον αγώνα και δε λογάριασε ότι – η ατομική ποιότητα – κάποια στιγμή θα (του) κόστιζε. Κι έτσι έγινε. Σ’ ένα παιχνίδι που ήταν κομμένο και ραμμένο για ισοπαλία, ήρθε η 40αρα μπάλα του Νάτχο, η προσωρινή απερισκεψία του Τζανακάκη και το γκολ βγαλμένο από playstation του Ολυμπιακού.

 

Χθες αποδείχθηκε ότι η βαριά ήττα από την ΑΕΚ δεν ήταν απλά μια κακή παρένθεση, γιατί αυτή παρέμεινε ανοιχτή. Μια δημιουργική ομάδα μεταμορφώθηκε σε δυσλειτουργική, με τρομερή δυσκολία εύρεσης χώρων. Τρεις είναι οι πιθανές εξηγήσεις. Είτε ο Αρης έγινε τρομερά προβλέψιμος για τον αντίπαλο, είτε η επιθετική τριάδα (η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις στις πρώτες αγωνιστικές) έχασε τη συνοχή της, είτε το επίπεδο είναι πολύ υψηλό για τα αγωνιστικά δεδομένα του τωρινού Αρη.

 

Το βέβαιο είναι ότι ο Ερέρα φρόντισε να βάλει επιπλέον αμφιβολίες με τις επιλογές του. Όπως για παράδειγμα η μη χρησιμοποίηση του Ματίγια στο βασικό σχήμα, του μοναδικού δημιουργικού παίκτη που έχει η ομάδα. Ο Σιώπης δεν είναι δημιουργικός και ο Κολάσο λειτούργησε με το άγχος της αποφυγής του λάθους, της παροχής βοήθειας στον Μενέντεζ στην αριστερή πλευρά. Ετσι ο Αρης περιορίστηκε σε κάποιες ψηλές μπαλιές, σε γεμίσματα τα οποία ήταν βούτυρο στο ψωμί της αμυντικής και μεσοαμυντικής γραμμής του Ολυμπιακού καθώς έκαστος ρίχνει 10-20 πόντους σε ύψος τους αντίστοιχους του Αρη. Ο Γιουνές έδειχνε να παλεύει σαν τη… γάτα με το ποντίκι, μπας και κατεβάσει μια μπάλα. Δεν είναι επιθετικός ιδιαίτερης κλάσης, το απέδειξε στη φάση του 54ου λεπτού όπου δεν κατάλαβε τι έγινε πριν καλά-καλά αντιληφθεί ότι η μπάλα ήταν στα πόδια του, είχε χαθεί η ευκαιρία.

 

Πλεόν ο Ερέρα βρίσκεται εκτός Αρη γιατί με τις επιλογές του έριξε επιπλέον νερό στον μύλο των επικριτών του. Ο Θόδωρος Καρυπίδης ήταν το μοναδικό στήριγμά του και το έχασε και αυτό με τις πέντε ήττες στους τελευταίους έξι αγώνες του Πρωταθλήματος.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (5/11)

 

X