ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ερχονται και νέες αποκαλύψεις βόμβες, που θα κάνουν αίσθηση

Ερχονται και νέες αποκαλύψεις βόμβες, που θα κάνουν αίσθηση

Ο Γιώργος Μπούζος παραθέτει διαλόγους από την υπόθεση της διαπλοκής στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, παράγοντες του ποδοσφαίρου και διαιτητές καλούνται από την δικαιοσύνη να δώσουν εξηγήσεις με φόντο τις βαρύτατες κατηγορίες που επεξεργάζονται οι εισαγγελικές αρχές. Σύμφωνα όμως με ανθρώπους που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα όσα είδαν προχθές το φως της δημοσιότητας δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Έρχονται ακόμα πιο τρανταχτές αποκαλύψεις που θα κάνουν πάταγο, θα σοκάρουν την κοινή γνώμη και θα αποτελέσουν κόλαφο για όλους εκείνους που μιλούν σήμερα για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

 

Από τις προχθεσινές αποκαλύψεις αξίζουν δύο που δείχνουν πώς όλα είναι στημένα. Από τον ορισμό των διαιτητών μέχρι και τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης. Η πρώτη αφορά στιχομυθία προέδρου ΠΑΕ με παράγοντα της ΕΠΟ, στην οποία ανήκει ο έλεγχος της αθλητικής δικαιοσύνης.

 

-«Σήμερα έχει μια έφεση» αναφέρει ο πρόεδρος
- «Ναι»
- «Να απορριφθεί» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΑΕ
- «Μάλιστα» απαντά το στέλεχος της ΕΠΟ
- «Μ' ακούς; Το λέω γιατί είναι ο...αυτός...ένας» δηλώνει χαρακτηριστικά
- «Ναι εντάξει, εντάξει...»
- «Να απορριφθεί...αυτό...να ισχύσει ό,τι ίσχυσε πρωτόδικα» επιμένει ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

 

Υπάρχει έστω κι ένας που να διαφωνεί πλέον ότι η λειτουργία της αθλητικής δικαιοσύνης μπάζει από όλες τις πλευρές και οι αποφάσεις της πολλές φορές βγαίνουν κατ΄ εντολή;

 

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τους διαιτητές. Ο ορισμός τους εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και επιβάλλεται άνωθεν. Η συνομιλία που ακολουθεί του ίδιου προέδρου με παράγοντα της ΕΠΟ είναι επίσης εξόχως αποκαλυπτική.


«Kάτω δεν μπορεί να πάει ο Μάνταλος γιατί είναι Καλλιθέα, είναι Αθηναϊκή ομάδα. Μπορεί να πούμε του Μάνταλου να πάει να παίξει το Παναχαϊκή – Καλλονή;» ακούγεται να λέει το ανώτατο στέλεχος της ΕΠΟ
- «Ναι, ΟΚ,» τού απαντά ο πρόεδρος της ΠΑΕ
- «Εντάξει;» απαντά απ’ την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής το ανώτατο στέλεχος της ΕΠΟ.
- «Το θέμα είναι να κάνει... να είναι αυτό» δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΑΕ
- «Ναι, ναι, ναι πιο πολύ εμπιστοσύνη έχουμε σ' αυτόν» σημειώνει το ανώτατο στέλεχος της ΕΠΟ.


Τα λόγια είναι περιττά.

X