ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Επτά σημεία που πρέπει να προσέξουν οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές

Επτά σημεία που πρέπει να προσέξουν οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές

Τι ισχύει στα ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα

Η Metrosport συγκέντρωσε επτά περιπτώσεις τις οποίες πρέπει να γνωρίζουν οι ερασιτεχνικές ώστε να αποφύγουν τις... κακοτοπιές και μη χάνουν στα χαρτιά όσα έχουν κερδίσει με τον ιδρώτα των παικτών τους στα γήπεδα.

 

Αναλυτικά:

 

1. Κατά τη διάρκεια μιας αγωνιστικής περιόδου ένας αθλητής μπορεί να εγγραφεί-μετεγγραφεί σε τρεις ομάδες αλλά να παίξει σε δύο ομάδες.

 

2. Απαγορεύεται σε έναν ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί εντός 24ώρου σε δύο αγώνες. Ο υπολογισμός του 24ώρου αρχίζει από το τελευταίο λεπτό συμμετοχής στον πρώτο αγώνα και πρέπει να συμπληρώνεται πριν την έναρξη του δεύτερου αγώνα.

 

3. Στα τοπικά Πρωταθλήματα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή επτά ποδοσφαιριστών καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα που έχουν δικαίωμα να παίζουν σε ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την ελληνική ιθαγένεια (ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο).

 

4. Απαγορεύεται σε ένα ποδοσφαιριστή να παίξει στα ανδρικά Πρωταθλήματα αν δεν έχει συμπληρώσει το 14ος έτος της ηλικίας του. Συμπλήρωση των 14 ετών νοείται από την ημερομηνία των γενεθλίων των 14 ετών και μετά.

 

5. Οι νεαροί παίκτες σε Α1 και Α’: Την φετινή περίοδο σε Α1 και Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία πρέπει να αναγράφονται υποχρεωτικά στο ΦΑ και στη 18άδα, δύο ποδοσφαιριστές γεννημένοι από την 01.01.2001 και μετέπειτα. Στον θεσμό του Κυπέλλου για τις ομάδες της Α1 και Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα, στη 18άδα, δύο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών, (γεννηθέντων το 2001 ή και νεότερων). Ενας (1) ποδοσφαιριστής εξ’ αυτών ν’ αγωνίζεται στην 11άδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

 

6. Η κάρτα υγείας ισχύει για έναν χρόνο από τη θεώρηση της και γίνεται από καρδιολόγο. Επίσης, η Κάρτα Υγείας Αθλητή μπορεί να θεωρηθεί – υπογραφεί και από τους ιατρούς λοιπών ειδικοτήτων, οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς τα ειδικά μετεκπαιδευτικά σεμινάρια του ΕΚΑΕ (Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών) στο ΟΑΚΑ και πρέπει πέραν της σφραγίδας και της υπογραφής τους, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να αναγράφεται, στο ίδιο πεδίο και ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, που έχουν λάβει. Σε αντίθετη περίπτωση ο ποδοσφαιριστής δεν μπορεί ν’ αγωνιστεί.

Η κάρτα υγείας αθλητή εν ισχύ αποτελεί το μόνο αποδεικτικό στοιχείο σε περίπτωση υποβολής ενστάσεων για τυχόν αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστών.

 

7. Λήξη προθεσμίας καταχώρησης στοιχείων διοικούντων στο TAXIS: Bάσει του Ν. 4557/2018, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 62 του Ν. 4607/2019, όλα τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία είναι υποχρεωμένα, μέχρι 28-11-2019, να δηλώσουν μέσω TAXISNET, στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων, τα στοιχεία του Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γενικού Γραμματέα και του Ταμία, ήτοι Ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ.
Πέραν αυτής της προθεσμίας, θα επιβληθεί από την αρμόδια ΔΟΥ χρηματικό πρόστιμο.

 

Ακόμη να προσθέσουμε:  Οι ομάδες σε όλους τους αγώνες τους υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στο διαιτητή: α. Τα δελτία ατομικών στοιχείων και μεταβολών των ποδοσφαιριστών τους. β. Την Κάρτα Υγείας Αθλητή. γ. Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή.

 

 

X