ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η ΕΠΟ ξέρει, μάλλον, καλύτερα από το ελληνικό πανεπιστήμιο

Η ΕΠΟ ξέρει, μάλλον, καλύτερα από το ελληνικό πανεπιστήμιο

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί και σχολιάζει ακόμα μία «ιδιαίτερη» πρωτοτυπία της ΕΠΟ

Πιθανότατα αποτελεί –και αυτό- ελληνική πρωτοτυπία, ένας προπονητής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη χώρα μας, να μην έχει, εξ αυτού του λόγου και μόνο, την δυνατότητα να διαθέτει το ανώτερο δίπλωμα.

 

Το λογικό θα ήταν, για τον καθένα που τελειώνει το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα το ποδόσφαιρο, αυτονοήτως να έχει την δυνατότητα να προπονεί μια επαγγελματική ομάδα.

 

Αλλωστε, διδάχθηκε την προπονητική στο πανεπιστήμιο, αφού για δύο χρόνια ασχολούνταν καθημερινά με το συγκεκριμένο αντικείμενο, ώστε να εξειδικευτεί και να διαθέτει την επιστημονική επάρκεια που απαιτείται για να κάνει την δουλειά του.

 

Όμως, όπως και για πάρα πολλά άλλα… αυτονόητα, έτσι και αυτό για την χώρα μας δεν είναι… αυτονόητο.

 

Στην Ελλάδα, ένας απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, με ειδικότητα το ποδόσφαιρο, για να αποκτήσει το ανώτερο δίπλωμα είναι υποχρεωμένος να περάσει και από τις σχολές της ομοσπονδίας μας.

 

Για την ΕΠΟ, και μόνο γι’ αυτή διότι δεν ισχύει για καμία άλλη ελληνική ομοσπονδία, ένας απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα το ποδόσφαιρο δεν είναι ικανός να προπονήσει μια επαγγελματική ομάδα, αν δεν εκπαιδευτεί πρώτα στις δικές της σχολές.

 

Στις οποίες, βεβαίως, σχολές της ΕΠΟ, διδάσκουν οι ίδιοι καθηγητές πανεπιστημίου που διδάσκουν και στα ΤΕΦΑΑ!

 

Ναι, καλά καταλάβατε. Για την ελληνική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, ο καθηγητής που διδάσκει ποδόσφαιρο στο πανεπιστήμιο, δεν το κάνει τόσο καλά όσο το κάνει –ο ίδιος άνθρωπος- στις σχολές της ΕΠΟ.

 

Ο καθηγητής που διδάσκει ποδόσφαιρο στο πανεπιστήμιο για δύο χρόνια, δεν δίνει στον φοιτητή όσα εφόδια χρειάζεται για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας επαγγελματικής ομάδας και μπορεί, ο ίδιος καθηγητής, να το πετύχει με δέκα μαθήματα στο πλαίσιο των σχολών της ΕΠΟ.

 

Μιλάμε για φοβερά πράγματα. Δεν ξέρω ποιος τα σκέφτηκε, γιατί γίνονται, τι εξυπηρετούν. Ξέρω, όμως, ότι συνιστούν πρόκληση, πηγαίνουν κόντρα στην λογική, προσβάλλουν ανθρώπους οι οποίοι βγάλανε ένα πανεπιστήμιο και ακούνε από κάποιον να τους λέει ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα χρόνια που πέρασε στα θρανία κι ότι δεν πρόκειται να εργαστεί αν δεν περάσει από τα δικά του… θρανία.

 

Πιστεύω ότι έπρεπε να είχε ήδη παρέμβει το υπουργείο Παιδείας και να ζητήσει εξηγήσεις από την ΕΠΟ, έναν οργανισμό που δεν έχει καμία σχέση με την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα και παρόλα αυτά αμφισβητεί έναν πτυχιούχο, υποχρεώνοντάς τον να περάσει από μια δική της διαδικασία η οποία δεν ξέω ποια σχέση μπορεί να έχει με την επιστήμη…  

X