ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η επίθεση κάνει τη δουλειά της

Η επίθεση κάνει τη δουλειά της

Δύο βασικοί παράγοντες συνέβαλαν για να επιτευχθεί το πρώτο σερί νικών στο πρωτάθλημα

 

Ελειπε το δικό του… λιθαράκι. Το έβαλε και μάλιστα δις, προσθέτοντας το όνομά του στη λίστα των μέχρι τώρα σκόρερ των οκτώ τερμάτων που έχει στο ενεργητικό του ο Αρης στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του Πρωταθλήματος. Ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος, περί ου ο λόγος, έκανε τη δουλειά του κόντρα στην Καλλιθέα και πέρα από τους τρεις βαθμούς που χάρισε στην ομάδα απέκτησε και ο ίδιος ψυχολογία για τη συνέχεια, αφού ένας επιθετικός πάντα… φτιάχνετε όταν βρίσκει δίχτυα.

 

Το αξιοσημείωτο όμως εν προκειμένω δεν είναι (μόνο) τα δύο γκολ τού «Διάμα», αλλά το γεγονός ότι ο Αρης έκανε το 3Χ3 χάρη σε δύο βασικούς παράγοντες: 1) στη σταθερότητα και την ισορροπία που έχει η άμυνα, παραμένοντας η μοναδική ομάδα στην κατηγορία που δεν έχει δεχτεί γκολ, 2) στην πολυφωνία που έχει από τη μέση και μπροστά. Δύο παράγοντες στους οποίους σαφώς ανάμειξη έχει όλη η ομάδα, που παιχνίδι με το παιχνίδι βρίσκει ρυθμό και εξελίσσεται σε ομοιογενές σύνολο που ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο.

 

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο παράγοντα, πέρα από το τα γκολ, που είναι προϊόν ομαδικής συνεργασίας, μέχρι στιγμής επτά διαφορετικοί παίκτες έχουν δώσει τη λύση (Πλατέλλας, Πασάς, Κάσσος, Καπνίδης, Μπαργκάν, Καπνίδης, Διαμαντόπουλος), αλλά το πιο ευχάριστο για τον Σπανό είναι ότι και έξι παίκτες έχουν… σερβίρει γκολ. Πρώτος σε ασίστ είναι ο Μπαργκάν (2) και από μια έχουν Κάσσος, Πλατέλλας, Μπούρμπος, Πασάς.  Σε ό,τι αφορά το ανασταλτικό κομμάτι είναι χαρακτηριστικό ότι για ένα ακόμη παιχνίδι ο Καντιμοίρης, με εξαίρεση ένα-δύο σουτ, δεν απειλήθηκε από τους επιθετικούς της Καλλιθέας. Κι αυτό γιατί Δεληζήσης - Σόουζα εκπέμπουν σιγουριά με την παρουσία τους στο κέντρο της άμυνας και μέχρι στιγμής δείχνουν… απροσπέλαστοι, συν ότι κατά συντριπτική πλειοψηφία το σύνολο που που έχει δημιουργηθεί φέτος έχει το χαρακτηριστικό της ομαδικής πίεσης όταν επιτίθεται αλλά κυρίως όταν αμύνεται.

 

Το… Deja vu του «Διάμα»

 

Αναζητώντας τα περσινά κατορθώματα του Δημήτρη Διαμαντόπουλου στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος, με τη φανέλα του Απόλλωνα, πέσαμε πάνω σ΄ ένα… deja vu. Ο Ελληνας επιθετικός στο περσινό Πρωτάθλημα την 3η αγωνιστική σκόραρε και πάλι δις (σ.σ. νίκη του Απόλλωνα με 2-0!). Η μόνη διαφορά ότι δεν ήταν τα πρώτα του, αφού είχε πετύχει άλλα δύο στην πρεμιέρα, κόντρα μάλιστα στην Καλλιθέα. 

 

X