ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Επιτέλους καταλάβαμε τα κουμάντα της Μίκρας

Επιτέλους καταλάβαμε τα κουμάντα της Μίκρας

Για το ντου του Θεοδωρίδη δεν μπορεί να γίνει δεκτό, ακόμη κι από τον πιο τρελαμένο οπαδό. Γράφει ο Στράτος Παζούλης

Τα πνεύματα στον Ηρακλή μοιάζει να έχουν καταλαγιάσει, το κλίμα όμως θυμίζει τη νηνεμία πριν την καταιγίδα, που σίγουρα θα ξεσπάσει μετά την έλευση του Τομ Παπαδόπουλου κάπου εκεί την Παρασκευή.

 

Μετά τα χθεσινά συμβάντα και την βραδινή στήριξη του Ρόκα από πλευράς του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ μέχρι την ώρα τουλάχιστον που γράφονται αυτές οι γραμμές τίποτε το εξαιρετικό δεν συνέβη, παρότι προχθές το βράδυ οι φίλαθλοι είχαν ξεσαλώσει.

 

Πάντως ο Ηλίας Θεοδωρίδης το φυσάει και δεν κρυώνει με τη στήριξη του Τομ στον Ισπανό τεχνικό, πέντε έξι λόγια, δηλαδή, στο πόδι γραμμένα έτσι για τα μάτια του κόσμου ο οποίος είχε ντουμανιάσει από τα φούμαρα που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο. Χθες εξάλλου η ηρεμία θα έλεγα πως υπήρξε εκκωφαντική.

 

Μιλιά από κανέναν προς τα έξω τουλάχιστον, γιατί στα ενδότερα του Βατικανού, απόντος του Πάπα δεν αποκλείεται οι καρδινάλιοι να γρύλιζαν ο ένας τον άλλο με τον Ηλία Θεοδωρίδη να το σκέφτεται σοβαρά να κατέβει από το τρένο, αφού όπως κυκλοφορεί στο περιβάλλον του, δεν αξίζει ν΄ ασχολείται , όχι με τον Ηρακλή ιδιαίτερα, αλλά με πόστο του υπευθύνου του ποδοσφαιρικού τμήματος , το οποίο του ανατέθηκε υποτίθεται εν λευκώ από τον ίδιο τον Τομ.

 

Δεν είμαι σε θέση φίλοι μου να «μυρίσω» σε βάθος την τοξικότητα των παραγώγων της «κλίκας» υπάρχει κίνδυνος μη με πάρουν και ‘μένα τα σκάγια, όπως τον καθένα που θέλει να «χώσει» τη μύτη του στα άδυτα των αδύτων της Μίκρας, όπως στο πρόσφατο παρελθόν.

 

Πάντως τα αποτελέσματα που παράγει το άρρωστο υποχθόνιο τοξικό κλίμα αντικατοπτρίζονται σαφέστατα στην εικόνα της ομάδας και τα οποία έγιναν απτά και ψηλαφίσημα.

 

Οι αντιθέσεις αποκαλυπτικές μετά τα προχθεσινά μπαμ-μπουμ κυρίως από πλευράς Θεοδωρίδη είναι έντονα δυναμικές και συνήθως αλληλοκαλύπτονται με αποτέλεσμα την ασάφεια των ορίων του στενού χώρου που δημιουργεί η απουσία του Τομ.

 

Η έννοια της δυναμικής επικάλυψης λειτουργεί αντιφατικά , καθώς πολύ συχνά διαφορετικές εξουσιακές τάσεις έρχονται σε έντονη αντιπαράθεση, ενώ πολλές φορές η μία προσπαθεί να επιβληθεί της άλλης.

 

Προχθές οπωσδήποτε δημιουργήθηκε ένα σοβαρό ρήγμα με του «ντου» του Θεοδωρίδη και ευκαιρίας δοθείσης κατόπιν του παραληρήματος του Ρόκα. Επρόκειτο για ξεσπάσματα εκατέρωθεν εξαιτίας διαφορετικής προέλευσης αιτιών.

 

Ο Ισπανός κόουτς ,κατά τα φαινόμενα, εκλεκτός του Πέτρου Κανακούδη ( η άλλη τάση και πιο ισχυρή των αδύτων της Μίκρας) αγνοώντας τις υποδείξεις του καθ΄ ύλην αρμοδίου Ηλία Θεοδωρίδη να παρατάξει ομάδα με επιθετική φιλοσοφία στοχεύοντας στη νίκη, πράττοντας το εντελώς αντίθετο, αντέταξε ένα σύνολο καθαρά αμυντικό το οποίο με καμιά κυβέρνηση δεν σκόπευε να μεταλλάξει, στοχεύοντας ολοφάνερα στο μα μη δεχθεί γκολ κι από εκεί και μετά ό,τι ήθελε προκύψει Θεού επιτρέποντος και Περόνε θέλοντος.

 

Ο Περόνε όταν του δόθηκε η ευκαιρία του έκανε το χατίρι, μετά την αναγκαστική αποχώρησή του όμως το χάος. Τα περί χτισίματος κάστρου κ.λ.π. από πλευράς Ρόκα δεν πείθουν κανένα.

 

Όπως βέβαια και το ντου του Θεοδωρίδη δεν μπορεί να γίνει δεκτό, ακόμη κι από τον πιο τρελαμένο οπαδό. Και καλά οι τάσεις στα ενδότερα της ΠΑΕ. Η κόντρες και τα συμφέροντα.

 

Τα μεγαλόστομα λόγια, τα οικονομικά προβλήματα και το δίκιο ή όχι της κάθε φατρίας. Με τον Ηρακλή τι γίνεται; Καράβι δίχως πιλότο θα μείνει; Γιατί καπετάνιο υποτίθεται διαθέτει.

 

Τον λένε Τόμ με έδρα πάντως ναυτιλιακή τις ΗΠΑ. Μέχρις ότου όμως μας κοπιάσει; Βράσε όρυζα που λένε…

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X