ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Επιστρέφει ο 13ος μισθός

Επιστρέφει ο 13ος μισθός

Δημόσιο: Επιστρέφει ως μπόνους παραγωγικότητας ο 13ος μισθός

 Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το 2015, όπου περιλαμβάνεται και η επαναφορά του 13ου μισθού.

 

Ο 13ος μισθός αναμένεται να επιστρέψει στη Δημόσιο ως ετήσιο πριμ παραγωγικότητας. Σύμφωνα με το Έθνος, το ποσό θα παίρνουν όσοι πιάνουν ποσοστό επί των στόχων τους. Ο έξτρα μισθός θα καταβάλλεται μια φορά το χρόνο και θα αποτελεί μπόνους μόνο για όσους έχουν πετύχει το 90% των στόχων, ενώ αν η επίδοση του υπαλλήλου ξεπερνά το 90% τότε μόνο θα καταβάλλεται ολόκληρος. 

 

Στα σχέδια του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι επίσης η θεσμοθέτηση μόνιμο μηχανισμού κινητικότητας που θα γίνεται μέσω ΑΣΕΠ και θα καταργήσει τις μετατάξεις. Προβλέπονται 2 ή 3 διαγωνισμοί ανά έτος, που θα γίνοντια υπό τον έλεγχο και τη μοριοδότηση της ανεξάρτητης αρχής και οι οποίοι θα «συμπληρώνουν» τις κενές θέσεις (αφού γίνει καταγραφή). Θέλοντας να ενισχύσει το θεσμό, ώστε να συμμετέχουν οι υπάλληλοι στους διαγωνισμούς, το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να δίνονται ειδικά κίνητρα όσον αφορά θέσεις στα νησιά ή δυσπρόσιτα μέρη της χώρας.

 

X