ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Επιστολή δυσαρέσκειας από την Παμποντιακή Ομοσπονδία στην ΕΠΟ

Επιστολή δυσαρέσκειας από την Παμποντιακή Ομοσπονδία στην ΕΠΟ

Το ΔΣ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εξέφρασε την βαθιά του απογοήτευση για την απαγόρευση του ποντιακού μηνύματος στον Απόλλων Πόντου

Την βαθιά απογοήτευση και αποδοκιμασία της εκφράζει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος προς την ΕΠΟ με επιστολή της, με αφορμή την απαγόρευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στον Απόλλων Πόντου να έχει στη φανέλα τις φράσεις: «353.000 ΜΝΗΜΑ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ», αντί διαφήμισης.  

 

Αναλυτικά όσα γράφει η επιστολή:

 

«Κύριοι,

     

Το  Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, εκφράζει την βαθιά απογοήτευση και αποδοκιμασία του, για τον τρόπο με τον οποίο προβήκατε σε επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων σε ομάδες, με καταφανή ποντιακή ιστορία, οι οποίες εν όψη της εκατονταετίας της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, υιοθέτησαν εμφανίσεις με σχετικό περιεχόμενο. Αναφερόμαστε στις Π.Α.Ε. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ) και Π.Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ ΘΡΥΛΟΡΙΟΥ. 

      

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου έχει αναγνωρισθεί από την Βουλή των Ελλήνων με ομόφωνο ψήφισμα της από το 1994. Η όποια αναφορά σε αυτή, προφανώς και δεν εμπεριέχει πολιτικό ή οποιασδήποτε μορφής φυλετικό περιεχόμενο πολύ περισσότερο δε δεν προσβάλει την δημοσία αιδώ, καθώς το ζήτημα των Γενοκτονιών ανήκει στον σκληρό πυρήνα του διεθνούς δικαίου , κάθε έννοιας ανθρωπισμού και ως εκ τούτου καθίσταται πανανθρώπινο. Στην προκειμένη περίπτωση η αναγραφή στις εμφανίσεις των ομάδων των φράσεων «353.000 ΜΝΗΜΗ», «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ» κάθε άλλο παρά μπορεί να εκλάβει τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται στο άρθρο 32 του κανονισμού της UEFA. Θα μπορούσαν να εκληφθούν ως συνθήματα κοινωνικής προτροπής, από αυτά που κατά καιρούς επιτρεπτώς έχουν εμφανισθεί στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι όπως «ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ» και πολλά άλλα.

       

Επομένως κύριοι ο τρόπος με τον οποίο επιλέξατε να αντιδράσετε απέναντι σε αυτές τις ομάδες, υπερβαίνει τον ίδιο τον κανονισμό και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από κάποιον καλόπιστο τρίτο ως ένδειξη υπερβάλλοντος ζήλου ή ακόμα και ως κίνηση υπαγορευόμενη από «σκοπιμότητα».

        

Σύσσωμος ο ποντιακός Ελληνισμός αποδοκιμάζει αυτήν σας την ενέργεια και σας καλούμε να αναθεωρήσετε την απόφαση επιβολής τιμωρίας και απαγόρευσης των συγκεκριμένων εμφανίσεων».

 

Μετά τιμής

 

   Ο Πρόεδρος                                                                               Ο  Γενικός Γραμματέας

Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης                                                           Παύλος Γαλεγαλίδης

X