ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Επειδή ο κίνδυνος παραμονεύει, χρειάζεται τεράστια προσοχή

Επειδή ο κίνδυνος παραμονεύει, χρειάζεται τεράστια προσοχή

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για την προσοχή που πρέπει να δείξει ο κόσμος του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο παροξυσμός που υπάρχει για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, δεν εκπλήσσει κανέναν.

 

Αναμενόμενο ήταν, φυσιολογικό είναι να υπάρχει αυτή η… τρέλα, η… παράνοια, σχεδόν, εν όψει ενός ματς που πάντα ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη, και τώρα ακόμη περισσότερο, καθώς ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε πορεία που μπορεί να οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

 

Για μια ομάδα που ο κόσμος της πάντα την ακολουθεί, που διαθέτει τεράστια δυναμική αλλά της λείπουν οι τίτλοι, η δίψα που υπάρχει δεν ξαφνιάζει.

 

Είναι ξεκάθαρο πως ο κόσμος θέλει να ζήσει κάθε στιγμή αυτής της πορείας, θέλει να τις… ρουφήξει στάλα-στάλα, και η μεγαλύτερη απόδειξη ήταν η πρόσφατη, κόντρα στην απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού και τις προτροπές της ΠΑΕ, ανακοίνωση των οργανωμένων της Θύρας 4, που αδιαφορώντας για τους πιθανούς κινδύνους για την ομάδα τους έλεγαν ότι αυτοί θα πάνε –και πήγαν- στην Λαμία.

 

Το ζήτημα, ωστόσο, που διαχρονικά υπάρχει για τον ΠΑΟΚ, και όποιος δεν το βλέπει ή δεν ασχολείται μπορεί να κάνει κακό, είναι η φρενίτιδα που οδηγεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, που παρασύρει σε ενέργειες οι οποίες πολλές φορές έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλα προβλήματα.

 

Είναι καλός ο ενθουσιασμός, είναι πολύ καλό που έχει εκτοξευτεί και θα ήταν παράξενο αν δεν συνέβαινε αυτό, με τον ΠΑΟΚ σ’ αυτή την θέση, με αυτές τις προοπτικές, με τον δρόμο ανοιχτό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

 

Όμως, επειδή δεν… τρέχει μόνος του σ’ αυτή την κούρσα, επειδή υπάρχει κι ένας, τουλάχιστον, ακόμη ενδιαφερόμενος (ΑΕΚ), -κάποιοι λένε δύο, συμπεριλαμβάνοντας και τον Ολυμπιακό, για τον οποίο υποστηρίζουν πως μπορεί να έχει μείνει εκτός μάχης αλλά θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να φράξει τον δρόμο του ΠΑΟΚ- η προσοχή δεν θα πρέπει να είναι στραμμένη μόνο εντός αγωνιστικού χώρου.

 

Στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα έχει αποδείξει εδώ και πολύ καιρό ότι την κάνει πολύ καλά την δουλειά της. Το θέμα είναι να μην κινδυνεύσει να πάει στράφι αυτή η δουλειά εξαιτίας της απερισκεψίας οποιουδήποτε, ο οποίος νομίζοντας, με το φτωχό του το μυαλό, ότι βοηθάει τον ΠΑΟΚ, τον βάλει σε περιπέτειες.

 

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, ο ΠΑΟΚ είναι υπότροπος. Εστω κι ένας πυρσός αν ανάψει την Κυριακή, είναι σχεδόν βέβαιο πως το ματς με την ΑΕΚ στην Τούμπα θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

 

Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχει έστω και ένας οπαδός του ΠΑΟΚ που θα ρίσκαρε κάτι τέτοιο…   

X