ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Έπαιξαν για τη γενοκτονία στην Καλαμαριά (pics-vids)

Έπαιξαν για τη γενοκτονία στην Καλαμαριά (pics-vids)

Στο γήπεδο του Απόλλωνα στην Καλαμαριά έγινε χθες το απόγευμα το τουρνουά μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Είναι μάλιστα η 10η χρονιά, κατά την οποία διεξάγεται το συγκεκριμένο τουρνουά. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η προσέλευση των φιλάθλων ήταν μάλιστα ικανοποιητική.

 

Συν τοις άλλοις, θα πρέπει να καταγραφεί ότι δεν υπάρχει νομός της Μακεδονίας, ο οποίος να μην εκπροσωπήθηκε στο τουρνουά του Απόλλωνα. Χθες, ήταν εκεί οι βετεράνοι του Απόλλωνα, της Καστοριάς, της Φλώρινας και του Κιλκισιακού.

 

 

«Μαύρος μήνας»

Πριν από την έναρξη μίλησε στους παρευρισκόμενους ο αντιπρόεδρος του συλλόγου βετεράνων του Απόλλωνα, Θόδωρος Κωνσταντινίδης.

 

«Για μας είναι σημαντική επέτειος. Ο Μάιος είναι μαύρος μήνας για τον Απόλλωνα. Εκτός από τη γενοκτονία των απανταχού Ποντίων, έφυγαν από την οικογένεια του συλλόγου οι Χάρρυ Κλυνν (σαν σήμερα πριν από έναν χρόνο έφυγε από τη ζωή), Κυπριανίδης και Αυγητίδης», είπε μεταξύ άλλων.

 

 

Στην εκδήλωση ήταν και ο γνωστός νομικός και πρώην ποδοσφαιριστής, Λάκης Σημαιοφορίδης, ο οποίος έκανε και το εναρκτήριο λάκτισμα.

 

 

Για λογαριασμό του Απόλλωνα Πόντου έδωσαν «παρών» οι εξής βετεράνοι: Καρακασίδης, Φ. Κάκογλου, Κ. Κάκογλου, Τσιμτσώνης, Τραϊανόπουλος, Μπαλτούνας, Παρμαξίδης, Παντελιάδης, Κωστογλίδης, Χατζηιωαννίδης, Ιωσηφίδης, Παρμαξίδης, Τσέκος, Πατάρης, Σιαμλίδης, Τσιάφος, Γρηγοριάδης, Τανταλίδης, Φυντανίδης, Σαπαρίδης, Ασίκης, Μπάκας, Λεπτοκαρίδης, Καλπίδης (Stavedo) και Μπουρδαμής.

 

 

Από την πλευρά των παλαιμάχων της Καστοριάς ήταν εκεί οι Μπούρκας, Σπανός, Φιδάνης, Εμμανουηλίδης, Τσίκος, Εμμανυοηλίδης Ν., Τσούκλης, Ρέβας, Χιονίδης, Κορμαρής, Ζορπίδης, Σωτηρόπουλος, Ηλιόπουλος, Σαββουλίδης Γ., Παντόπικος και Κόντζογλου.

 

 

Για τους παλαιμάχους της Φλώρινας βρέθηκαν στην Καλαμαριά οι Σιγίδης, Γλούφτσης, Παπαθανασίου, Γεωργιάδης, Σαββάκης, Δούμτσης, Κοσμίδης, Παλάντζας, Πολατίδης, Σολάκης, Σαπρανίδης, Κωνσταντινόπουλος, Τσιλεμάνης, Μπάλκος, Τριανταφύλλου, Λαβασίδης, Κασκαμανίδης και Τάσκας.

 

Από την πλευρά των βετεράνων του Κιλκισιακού βρέθηκαν στο γήπεδο οι Δαϊλίδης, Ζαφειρόπουλος, Σιδηρόπουλος, Φυλακτάκης, Πετρίδης, Μαυρόπουλος, Παπαδόπουλος Γ., Δημητριάδης, Μιχαηλίδης, Αποστολίδης, Σαχινίδης, Χατζόπουλος, Καλπάκης, Σκούπρας, Νικολαΐδης Μ., Λοκοβίτης, Χατζίδης, Νικολαΐδης Α. Και Καραδήμος.

 

Για την ιστορία να καταγραφεί ότι οι παλαίμαχοι του Απόλλωνα έπαιξαν με την Καστοριά και οι βετεράνοι του Κιλκισιακού με τη Φλώρινα.

 

X