ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Οι «επαναστάτες» στα κάγκελα βάζουν ταφόπλακα στον νέο νόμο

Οι «επαναστάτες» στα κάγκελα βάζουν ταφόπλακα στον νέο νόμο

Ολες οι Ομοσπονδίες εναντίον του αθλητικού νομοσχεδίου που φέρνει σε διαβούλευση ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω όλες οι Ομοσπονδίες και η σύγκρουση τους με την ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού, αν φτάσει τελικά προς ψήφιση ο νέος αθλητικός νόμος, θεωρείται αναπόφευκτη. Χωρίς καμιά απουσία (!) οι επικεφαλής των Ομοσπονδιών τάσσονται κάθονται κάθετα και ανεπιφύλακτα απέναντι και κόντρα στον υφυπουργό, δηλώνοντας ότι θα απόσχουν από κάθε διαδικασία που θα διευκολύνει την εφαρμογή του.

 

Συγχρόνως και προειδοποιώντας τον, πως θα υπάρξουν αντιδράσεις ακόμη και σε διεθνές επίπεδο. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακός Επιτροπής με την οποία οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών απαιτούν από τον υφυπουργό να αποσύρει τις απαράδεκτες διατάξεις που υπάρχουν και να τροποποιήσει κάποιες συγκεκριμένες που δεν οδηγούν προς σωστές, σταθερές και ασφαλείς λύσεις. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Είναι αδιανόητο για τον φορέα που υπηρετεί το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα του να προτείνεται η θέσπιση νομικού πλαισίου που βρίσκεται εξ ορισμού σε απόλυτη αντίθεση με βασικές αρχές του ολυμπιακού καταστατικού χάρτη και προφανώς θα προκαλέσει και την ευρύτερη αντίδραση της διεθνούς αθλητικής οικογένειας στην οποία η χώρα μας έχει σημαντικό ρόλο. Είναι επίσης εξαιρετικά προσβλητικός για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το σύνολο των αθλητικών-ολυμπιακών Ομοσπονδιών ο διακριτικός τίτλος «δημοκρατικός εκσυγχρονισμός Ομοσπονδιών» με τον οποίο επιχειρείται η εισαγωγή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό κανονιστικού πλαισίου το οποίο διαλύει εκ βάθρων την δομή των εθνικών Ομοσπονδιών». Από τη συνεδρίαση της ολομέλειας απουσίαζε δικαιολογημένα ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος που βρισκόταν στο εξωτερικό.

 

Μια απουσία βέβαια που δεν εμπόδισε το σύνολο των εκπροσώπων του ελληνικού αθλητισμού να τοποθετηθούν απόλυτα και ρεαλιστικά σε ότι προτίθεται να «περάσει» ο Γιώργος Βασιλειάδης στον νέο αθλητικό νόμο. Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου: «Το εν λόγω νομοσχέδιο  το χαρακτηρίζω σαν ανεπίτρεπο, συμπλεγματικό, προβληματικό και εξόχως υβριστικό». Δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που υποστήριξαν πως μερικές από τις διατάξεις του «έχουν έντονη διάσταση αντισυνταγματικότητας και αναφορές σε άλλες εποχές». Όπως επίσης έγινε αναφορά (με ανεπίσημη βέβαια διαρροή), ότι πίσω από κάποια παραθυράκια του νομοσχεδίου εντοπίζεται η διακριτική παρουσία ενός κορυφαίου υπουργού που από καιρό πιέζει τον υφυπουργό να βάλει μέσα στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο τις προοπτικές που θα επιτρέψουν σε κατόχους στοιχηματικών εταιριών να μπουν σε ΚΑΕ και ΠΑΕ. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η θύελλα των μαζικών αντιδράσεων με αποφασισμένους επαναστάτες οι οποίοι βρίσκονται στα κάγκελα «η τύχη» του νέου αθλητικού νόμου μοιάζει με ρωσική ρουλέτα. Κάποιοι μάλιστα που γνωρίζουν από κοντά τα πράγματα, μιλάνε για «ταφόπετρα» που ήδη έχει μπει. Οψόμεθα!

 

Υ.Γ.  Διαβάσαμε ότι η Ρόμα ενδιαφέρεται για τον Τσίμιροτ, έναν παίκτη με μεγάλες προοπτικές εξέλιξης που ξεπουλήθηκε κατά τη διάρκεια μάλιστα του Πρωταθλήματος (περίπτωση που είχε χαρακτηριστεί ως ποδοσφαιρικός παραλογισμός) όπως επίσης και ότι οι ευρωπαϊκές ομάδες ενδιαφέρονται για τον νεαρό Γιαννούλη. Διπλοδανείστηκε από τους σοφούς υπεύθυνους εκείνης της εποχής. Στην πρώτη περίπτωση αποκαλύφθηκε πως ο… πετυχημένος Σλοβάκος αθλητικός διευθυντής δεν είχε φροντίσει να εξασφαλίσει ποσοστό μεταπώλησης για τον ΠΑΟΚ. Οσο για την δεύτερη που αφορά τον Γιαννούλη, παρόμοια με αυτή του Χαρίση (και οι δυο, ισάριθμες φορές δανεικοί), φως φανάρι ότι άδειασαν τη γωνιά για να… αδειάσει θέση που θα την «μπάζωναν»  κάποιοι καπάτσοι φίλοι μανατζαρέοι.

X