ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ένσταση έκανε ο Ηρακλής, ζητά επανάληψη του αγώνα

Ένσταση έκανε ο Ηρακλής, ζητά επανάληψη του αγώνα

Ένσταση και επίσημα με την οποία ζητάει επανάληψη του αγώνα κόντρα στο Ν.Ψυχικό κατέθεσε ο Ηρακλής

Ένσταση και επίσημα με την οποία ζητάει επανάληψη του αγώνα κόντρα στο Ν.Ψυχικό κατέθεσε ο Ηρακλής, λόγω της τελευταίας φάσης όπου δεν μέτρησε το καλάθι του Γιάννη Γκαγκαλούδη λίγο πριν τη λήξη του αγώνα.

 

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση:

 

«Το τμήμα μπάσκετ του Ηρακλή κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα 19 Μαρτίου, ένσταση για παράβαση κανονισμών στον αγώνα μας, το Σάββατο 17 Μαρτίου, με το Ν.Ψυχικό. Πιστεύουμε ότι όλη η φίλαθλος Ελλάδα είδε την επίμαχη φάση, όπου μια ολόκληρη μπασκέτα τραντάζεται, μια μπάλα στην κάθοδο απομακρύνεται, μία στεφάνη τραβιέται, λίγο πριν τη λήξη του αγώνα και με σκορ 59-58, όμως τίποτα δε... σφυρίζεται. Γι' αυτό και θεωρώντας πως έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, πράξαμε τα νόμιμα για να διασφαλίσουμε πως η προσπάθεια των παικτών μας δε θα πάει χαμένη από ένα λάθος των διαιτητών.

 

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να τονίσουμε πως ο Ηρακλής, ως σωματείο, δεν διαμαρτύρεται για τη συνολική απόδοση των κ.κ. Διαμαντή, Τζαφλέρη, Χαλαμπαλάκη, στον αγώνα του Σαββάτου. Μάλιστα πιστεύουμε ότι ήταν μια καλή διαιτησία για την κρισιμότητα του αγώνα, η οποία δεν μπορεί να επισκιαστεί, ως σύνολο, από 1-2 ανθρώπινα λάθη.

 

Σε κάθε περίπτωση όμως, όταν κρίνεται η νίκη σε έναν αγώνα, είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε συλλόγου να προασπίσει το δίκαιο και την ισονομία, αλλά και το πως ο ιδρώτας των αθλητών του δεν εξασθενεί, ως αξία, από λάθη και παραλείψεις, έστω και ακούσιες.

 

Πιστεύοντας πως όποιο λάθος εναντίον μας είναι ανθρώπινο, ελπίζουμε πως δε θα αδικηθούμε από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για μια φάση που όλη η μπασκετική Ελλάδα είδε και έκρινε, αλλά και απόρησε ταυτόχρονα για το μη σφύριγμα.

 

Σαν Ηρακλής πιστεύουμε ακόμη πως το να παραδέχεσαι ένα λάθος σου είναι γενναίο και οδηγεί όλο το άθλημα στη σωστή κατεύθυνση. Πρώτοι εμείς προσπαθούμε να το κάνουμε πράξη, ελπίζουμε να ισχύει ομοίως και για κάθε αρμόδιο, πρόσωπο ή φορέα, που αγαπά το μπάσκετ, όπως εμείς...»

X