ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ενίσχυση για τους ομίλους

Ενίσχυση για τους ομίλους

Ο ΠΑΟΚ έχει άμεση ανάγκη από δύο μέσους ικανούς να κάνουν την διαφορά - Γράφει ο Γιώργος Μπούζος

Φιέστα τίτλου! Αυτό είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό κάθε αγώνα για τον ΠΑΟΚ μέχρι και το φινάλε του πρωταθλήματος. Η τελευταία οργανώθηκε στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή, αλλά την ώρα που ο κόσμος πανηγυρίζει- έστω και προκαταβολικά – την κατάκτηση του τίτλου, η ΠΑΕ είναι υποχρεωμένη να προχωράει την σχεδίαση για την επόμενη περίοδο.

 

Κι εκεί, ο μεγάλος στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς λίγκ. Ο ίδιος στόχος υπήρχε και πέρσι. Ο πήχης είχε σηκωθεί ψηλά και όπως απέδειξαν τα αποτελέσματα ο ΠΑΟΚ δεν ήταν έτοιμος. Όχι μόνο για τους ομίλους αλλά και για τους 32 του Europa League. Η αποτυχία ήταν διπλή. Τι θα πρέπει να αλλάξει φέτος για να μην έχουμε μια από τα περσινά;

 

Φέτος υπάρχει η εμπειρία. Κι όχι μόνο αυτό. Το πάθημα της ΑΕΚ είναι άκρως διδακτικό. Κατάφερε να περάσει στους ομίλους, αλλά εκεί απέτυχε παταγωδώς προσφέροντας περισσότερη πίκρα παρά χαρά στους φίλους της. Ο ΠΑΟΚ οφείλει να είναι έτοιμος. Όχι μόνο να περάσει στους ομίλους αλλά να σταθεί και με αξιώσεις.

 

Για να συμβεί αυτό η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Όχι τόσο ποσοτικά, γιατί διαθέτει μεγάλο βάθος στο ρόστερ, αλλά κυρίως ποιοτικά. Ιδιαίτερα στην μεσαία γραμμή. Εκεί που ο Μαουρίσιο τέθηκε νοκ άουτ, δεν θα προλάβει ούτε την προκριματική φάση ενώ ο Βέρνμπλουμ αποτελεί ερωτηματικό. Πότε και σε τι κατάσταση θα επιστρέψει;

 

Αυτό σημαίνει ότι στο κέντρο ο ΠΑΟΚ έχει κενά και είναι υποχρεωμένος να τα καλύψει. Ο αρχικός σχεδιασμός μιλούσε για την απόκτηση ενός κεντρικού παίκτη που όμως τώρα ο αριθμός θα πρέπει να διπλασιαστεί. Ο ΠΑΟΚ έχει άμεση ανάγκη από δύο μέσους ικανούς να κάνουν την διαφορά. Κι αν καταφέρει να κρατήσει και τον Ολιβέιρα τότε θα έχει κάνει «μπίνγκο». Η προεργασία πρέπει να ξεκινήσει ήδη. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αποφευχθούν λάθη.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X