ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Οι εγγυήσεις των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

Οι εγγυήσεις των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

Οι εγγυήσεις των τηλεοπτικών δικαιωμάτων φαντάζουν ως ιδανική εγγύηση για όλα τα μέτωπα αλλά δεν επαρκούν

Στον Αρη καλούνται να αξιοποιήσουν στο έπακρο το κάθε ευρώ που προβλέπεται από τα έσοδα της επόμενης χρονιάς και είναι μια οικονομική πολιτική που προαναγγέλθηκε και στη συνέντευξη Τύπου της 10ης Ιουλίου. Μια από αυτές τις πηγές είναι και τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Οπως είναι λογικό το brand name του Αρη είναι τέτοιο που θα διεκδικήσει το μεγαλύτερο μέρος από την όποια συμφωνία με τους 11 που έχουν μείνει. Υπενθυμίζεται ότι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ είναι στην COSMOTE TV.

 

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως στον Αρη προσδοκούν μια καλή συμφωνία, για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το οικονομικό αντίκρισμα ως εγγύηση. Οι υπόλοιπες 11 ομάδες που έχουν μείνει μπορεί να βρουν μια συμφωνία κεντρικής διαχείρισης ανάμεσα σε τρεις επιλογές, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αυτές είναι η κρατική τηλεόραση, που μπορεί να διαθέσει και για τους 11 τηλεοπτικά… άστεγους  1,3 εκατ. ευρώ, η NOVA που δεν αποκλείεται να κινηθεί με μια πρόταση κοντά στα 1,8 εκατ. ευρώ και φυσικά δεν αποκλείεται να υπάρχει πιθανό ενδιαφέρον και από την COSMOTE TV.  Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν μετά τις 20 Αυγούστου, αφού μέχρι τότε δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ.

 

Το θέμα είναι πως τα τηλεοπτικά δικαιώματα έχουν γίνει πολυεργαλείο για όλα τα ανοικτά μέτωπα της ΚΑΕ. Και φυσικά το θέμα είναι μέχρι πόσα χρήματα μπορεί να εισπράξει ο Αρης από μια κεντρική συμφωνία. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ακόμα και 200.000 ευρώ, αλλά και πάλι δε φτάνουν ούτε… για ζήτω.  Εν κατακλείδι, υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις που πρέπει να καλυφτούν, οπότε είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία η ορθή χρήση τους σε επίπεδο εγγυήσεων, αλλά και σύμπνοια των μελών της διοίκησης.

X