ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Εγγύηση… Το γνώθι σαυτόν της ΠΑΕ ΠΑΟΚ!

Εγγύηση… Το γνώθι σαυτόν της ΠΑΕ ΠΑΟΚ!

Ο Άρις Νικολάκης αρθρογραφεί για τις... κρίσιμες αντιδράσεις και αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουν στον ΠΑΟΚ τις επόμενες μέρες.

Εδώ ψηλά όπου έφθασε ο ΠΑΟΚ και το έπραξε μάλιστα, με το σπαθί του… Είναι κρίμα κι άδικο, να μη συνεχίσει για ψηλότερα. Δεν θα ήταν κρίμα κι άδικο εάν σταματούσε κόντρα σε καλύτερους. Τέτοιοι στο Πρωτάθλημα δεν έχουν ακόμη φανεί. Τέτοιοι στο Γιουρόπα Λιγκ, πέραν της δυσθεώρητης  Τσέλσι, δεν παίζουν. Με λίγα λόγια; Μέχρι τώρα μόνον ο κακός, ο στραβός κι ανάποδος καιρός του ΠΑΟΚ μπορεί να τον πλήξει. Και το έκανε ήδη δις…

 

Το πλήγμα βέβαια, σε αμφότερες τις περιπτώσεις δεν είναι καίριο . Στο Πρωτάθλημα έβγαλε με 9/10 νίκες τις ανηφοριές του μαραθωνίου. Δίχως μάλιστα, η απόδοση του να αγγίξει καν τα standards της. Στο Γιουρόπα Λιγκ όμως, βρέθηκε από τα ψηλά στα χαμηλά. Και μεθαύριο Πέμπτη δύναται, να αποκαταστήσει τα πράγματα. 

 

Και τι εννοούμε αναφέροντας το «εδώ ψηλά όπου έφθασε ο ΠΑΟΚ»; Δεν εννοούμε κάτι. Ευθέως το λέμε. Είναι πρωτοπόρος στο Πρωτάθλημα με αήττητο σερί. Είναι στο «κόλπο» της πρόκρισης στις 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Πάει φουλ για πρόκριση και στο Κύπελλο Ελλάδας.. .

 

Όλα αυτά δεν έπεσαν από τον ουρανό. Επί της γης επιτεύχθηκαν. Από τον προπονητή και τους παίκτες στους οποίους αποδόθηκαν (φυσικά κι από εμάς) ευθύνες για τις σημαντικές απώλειες κόντρα σε Βίντι και σε Ατρόμητο. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πολύ απλά, πως πέρα από την απόδοση ευθυνών για συγκεκριμένα αρνητικά αποτελέσματα ουδέν έτερον τούς προσάπτουμε. Αυτό το δικαιούνται.Δεν πάμε από το ωσαννά στο ανάθεμα. Έτσι;

 

Λέγαμε την περασμένη Παρασκευή, πριν από το 1-1 του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι το Σάββατο πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν ανακατεύει εύκολα πολύ την τράπουλα για την ενδεκάδα. Το πράττει λέγαμε από τη «Μ», μόνον όταν ο κόμπος φθάσει στο κτένι. Κόντρα στον Ατρόμητο την ανακάτεψε λίγο… Ελάχιστα. Κι ο κόμπος έφθασε στο κτένι. Τώρα πλέον, περιμένουμε το… ανακάτωμα της ενόψει Βίντι στη Βουδαπέστη, την ερχόμενη Πέμπτη.

 

Ο ΠΑΟΚ γνωρίζει πως μόνο με νίκη πατά στέρεα στον δρόμο της πρόκρισης στις 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Αντιμετωπίζει με ωριμότητα την προοπτική για  τον επόμενο αγώνα του , όπως αντιμετωπίζει και τον πλήγμα από τον προηγούμενο.

 

Δεν το λέμε εμείς αυτό. Η αυτογνωσία με την αυτοκριτική της ΠΑΕ τα λένε. Το λέει η ψυχρά ρεαλιστική επίσημη θέση της για την απώλεια βαθμών στο Περιστέρι. Αναφέρεται και στα «κακουργήματα» της διαιτησίας αλλά και στην χαμηλή πτήση του «δικέφαλου». Το γνώθι σαυτόν της ΠΑΕ είναι δείγμα ωριμότητας κι σοβαρότητας. Τα χρώματα αυτών των αρετών  στολίζουν την εφετινή λαμπρή εικόνα του ΠΑΟΚ…

 

Γενικά στον ΠΑΟΚ -  εμείς τουλάχιστον, αυτό πιστεύουμε -  έχουν λάβει όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως τα μηνύματα της ήττας από τη Βίντι και της ισοπαλίας με τον Ατρόμητο. Κι επιμένουμε πως προσεγγίζουν την κατάσταση με ευρειών διαστάσεων αντίληψη.  Τούτο δε, διαμορφώνει ελπίδες και προοπτικές για να φθάσει ο ΠΑΟΚ ακόμη ψηλότερα από εδώ όπου έφθασε!

 

 

X