ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ενεση ψυχολογίας στον Αθανασιάδη

Ενεση ψυχολογίας στον Αθανασιάδη

Ο Γιώργος Μπούζος γράφει για την επιστροφή του αρχηγού του ΠΑΟΚ στα γκολ που πιθανό να αποτελέσει εφαλτήριο ανάτασης της ψυχολογίας του.

 

Ο σκοπός επετεύχθη! Ο ΠΑΟΚ χωρίς τυμπανοκρουσίες στους οκτώ του Κυπέλλου. Ο αγώνας ρεβάνς στην Τούμπα αποκτά πλέον τον χαρακτήρα αγωνιστικής διεκπεραίωσης. Το 0-2 χθες στο Αγρίνιο δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας. Ένα ακόμη βήμα για τον τελικό του κυπέλλου και τον ομολογημένο στόχο της κατάκτησης του τροπαίου. Επιτυχία χωρίς αμφισβήτηση.

 

Η ουσία ήταν το μόνο που μετρούσε στον βαρύ αγωνιστικό χώρο. Με την βροχή που είχε προηγηθεί και τις συνθήκες που επικρατούσαν ήταν ξεκάθαρο πριν τη σέντρα ότι το καλό ποδόσφαιρο θα πήγαινε περίπατο. Στην πρώτη γραμμή θα βρισκόταν η δύναμη, το πάθος και αυτός που ήθελε περισσότερο τη νίκη. Ήταν ο ΠΑΟΚ καθαρά και δίκαια!

 

Πίσω από τη νίκη- πρόκριση στην επόμενη φάση υπάρχουν επιμέρους γεγονότα που δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα. Όπως ο πανηγυρισμός του Στέφανου Αθανασιάδη. Βουβός κάτι σαν εσωτερική έκρηξη που έκρυβε την μεγάλη πίεση που αισθάνεται ο αρχηγός του ΠΑΟΚ. Η κριτική τον έχει βάλει με την πλάτη στον τοίχο και η λύτρωση είχε μόνο ένα δρόμο, το γκολ.

 

Έστω και με πέναλτι. Ο Ιβιτς έδωσε την εντολή στον Αθανασιάδη για να τον βαφτίσει σκόρερ, να τον στηρίξει ψυχολογικά, να τον σπρώξει μπροστά. Ο Κλάους σκόραρε, σίγησε για λίγο και πήγε στον πάγκο για να πανηγυρίσουν όλοι μαζί. Τον αγκάλιασαν όλοι, συμπαίκτες και προπονητές, απόδειξη ότι όλοι βρίσκονται στο πλευρό του και ο ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια έχει άριστο κλίμα.

 

Στα θετικά ακόμη, το γκολ του Κίτσιου που πασχίζει να μένει ζωντανός και χρήσιμος, πάντα έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά, αλλά και η επανεμφάνιση του Κάτσε. Ο Αλβανός μέσος πήρε θέση στο τερέν και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει. Το ερώτημα είναι από τη στιγμή που ήταν χρήσιμος- όπως παραδέχθηκε ο Ίβιτς- τότε γιατί το καλοκαίρι τον έδωσαν δανεικό. Πότε έκαναν λάθος, όταν τον παραχωρούσαν ή σήμερα που τον πήραν πίσω; Ποιός μπορεί να δώσει μια πειστική απάντηση;

 

X