ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ενα σχήμα ιδεατό και όχι τόσο μακρινό

Ενα σχήμα ιδεατό και όχι τόσο μακρινό

Η αποδεδειγμένη ικανότητά τους σε συνδυασμό με τη δυναμική του Ηρακλή και οικονομική ισορροπία μπορεί να χρίσει τον Ηρακλή άμεσα φαβορί

Τη δυναμική και το βαρύ όνομα την έχει. Είναι ένα πρώτο σημαντικό «όπλο» το οποίο καλείται να το διαχειριστεί σωστά για να πετύχει το στόχο του. Εκ των πραγμάτων βάσει ονόματος θα είναι πιο ελκυστικός για τους μεταγραφικούς του στόχους. Κάτι που σημαίνει πως μπορεί ευκολότερα ή και οικονομικότερα να χτίσει ρόστερ ανόδου.

 

Ο Ηρακλής μπαίνει στη Football League με ένα ντεσαβαντάζ έναντι των υπολοίπων. Καλείται από το μηδέν να «χτίσει» ομάδα. Οι υπόλοιποι που θα διεκδικήσουν την άνοδο έχουν μια συγκεκριμένη βάση έτοιμη. Οι «κυανόλευκοι» όμως έχουν το χρόνο να καλύψουν αυτό το ντεσαβαντάζ. Όπως έχουν την ικανότητα να κερδίσουν τους περισσότερους και καλύτερους ποδοσφαιριστές από αυτούς που θα θελήσουν να αποκτήσουν.

 

Εκτός του ονόματος όμως, έχουν και συγκεκριμένα ατού. Τα οποία μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα και σ' ένα συνδυασμό, με μια μεταξύ τους συνεργασία, θα συνθέσουν πέραν πάσης αμφιβολίας ένα σχήμα ιδεατό, ικανό να χρίσει τον Ηρακλή αδιαφιλονίκητο φαβορί. Πρόκειται για ένα σενάριό όχι και τόσο μακρινό. Ο Τάσος Κατσαμπής με την αποδεδειγμένη ικανότητα και εμπειρία, συνεχίζει στον Ηρακλή.

 

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος που έβαλε σε πλάνο την ομάδα και γνωρίζει καλά τα κατατόπια της Football League, επίσης. Ο Παύλος Μυροφορίδης έχει ήδη δηλώσει την επιθυμία επιστροφής του. Ένα σχήμα επί του αγωνιστικού ιδεατό και όχι τόσο μακρινό, το οποίο με τη οργανωτική αξιοπιστία της διοίκησης και ιδιαίτερα στην ενδεχόμενη έλευση επενδυτή, με τον κόσμο συμπαραστάτη, έχει συντριπτικές πιθανότητες επιτυχίας.

 

Η «σφραγίδα» του ηγέτη Τάσου Κατσαμπή

 

Μπήκε μπροστά από την αρχή. Εκ των πραγμάτων και όντας όλα στο... μηδέν, επωμίστηκε πολλά άλλα ζητήματα. Τα έφερε όλα εις πέρας και επιτυχώς. Δεν υπήρξε άνθρωπος του ποδοσφαιρικού Ηρακλή που να μην ανέφερε το όνομά του απονέμοντάς του τα εύσημα μετά την περσινή επιτυχία. Είναι προφανές πως η εκ φύσεων ηγετική του φυσιογνωμία έπαιξε σπουδαίο ρόλο πέρσι και θα παίξει και στη νέα σεζόν, καθώς είναι φανερή η «σφραγίδα» του σ' αυτόν τον Ηρακλή. Ο Τάσος Κατσαμπής συνεχίζοντας στην ομάδα -της οποίας ποτέ δεν έκρυψε πως είναι στρατιώτης της- είναι από μόνος του ως παρουσία ένα ατού για τον Ημίθεο της νέας σεζόν.

 

Η «ταυτότητα» του καθοδηγητή Μπαξεβάνου

 

Μπορεί να ήρθε στα μέσα της περσινής προσπάθειας, όμως ο Σπύρος Μπαξεβάνος έβαλε τις δικές του χαρακτηριστικές «πινελιές» στον επιτυχημένο Ηρακλή της ανόδου. Είχε συγκεκριμένο πλάνο και έφτασε την ομάδα να το εφαρμόζει αυτό μέσα από μεθοδικότητα, σε επιθυμητό χρονικό σημείο, ενδεικτικής και της μεταδοτικότητας του. Έδωσε αγωνιστική «ταυτότητα», δοκίμασε εναλλακτικά πλάνα και αξιοποίησε το υλικό. Η ανανέωση της συνεργασίας μαζί του δίνει πόντους στον Ηρακλή της νέας σεζόν καθώς: Γνωρίζει το υλικό και ευκολότερα έχει προβεί στις επιλογές του. Γνωρίζει τις απαιτήσεις της ομάδας και τα κατατόπια στη Μίκρα. Γνωρίζει όμως καλά και τη Football League έχοντας θητεύσει επιτυχώς στην κατηγορία.

 

Το know how στην επιστροφή Μυροφορίδη

 

Ολοκληρώνοντας την παρουσία του στον Άρη, ελάχιστοι ίσως πίστευαν πως υπήρχε ενδεχόμενο επιστροφής του στον Ηρακλή. Η δημοσιοποίηση της θέλησής του να γυρίσει στον Ημίθεο εκτιμώντας το παραδοσιακά καλό κλίμα της ομάδας, τη δυναμική της και το ότι είχε αφήσει κάτι στη μέση, πολλαπλασίασε τις πιθανότητα να γυρίσει στη Μίκρα. Το ποσοστό επιτυχίας του Παύλου Μυροφορίδη αφενός και αφετέρου τα δεδομένα της ομάδας που δημιούργησε προ τριετίας στον Ηρακλή με τον Νίκο Παπαδόπουλο, προμηνύουν πως μια ενδεχόμενη επιστροφή του θα δώσει αυτόματα level up στους «κυανόλευκους». Εκτός του ότι έχει κάνει «γκελ» στον κόσμο μια τέτοια προοπτική, οι επιλογές του ακόμη και σε ρόστερ περιορισμών, έχουν αποδείξει πως έχει το know how.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (11/6/18)

X