ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ενα μόνο  φάουλ έκανε, αλλά είναι πολύ χοντρό…

Ενα μόνο  φάουλ έκανε, αλλά είναι πολύ χοντρό…

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αρθρογραφεί για την παράλειψη του Πρίγιοβιτς να συναντηθεί με τον Ιβάν Σαββίδη

 

Σε κανέναν δεν άρεσε η… παράλειψη του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Μπορείς να δικαιολογήσεις την επιθυμία του να πάει να παίξει στη Σαουδική Αραβία για να «αρπάζει» τα τέσσερα εκατομμυριάκια, καθαρά, τον χρόνο, μπορείς να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι εγκαταλείπει τον ΠΑΟΚ στη μέση της προσπάθειας να κατακτήσει το νταμπλ, επειδή τέτοιου είδους μετακινήσεις είναι αναπόφευκτες στο σύγχρονο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δεν μπορείς, όμως, να του δώσεις άφεση αμαρτιών για το αποχαιρετιστήριο μήνυμά του με το οποίο ευχαριστεί τους πάντες στον ΠΑΟΚ, μέχρι και τους εργαζόμενους στην ΠΑΕ, παραλείποντας επιδεικτικά μόνο τον Ιβάν Σαββίδη.

 

Ο,τι και να συνέβη, ό,τι και να ειπώθηκε μεταξύ τους τις τελευταίες μέρες, όσες προσπάθειες να έκανε, όπως λέγεται, ο Ιβάν να «χαλάσει» τη μεταγραφή, η στάση του Πρίγιοβιτς δεν δικαιολογείται. Αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να τον κολακέψει το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ ήθελε να τον κρατήσει στην ομάδα, όπως τον είχε κρατήσει και όταν είχε αρνηθεί την πρόταση από την Κίνα.

 

Αλλά αυτό είναι το λιγότερο σημαντικό. Εκείνο που έπρεπε να σεβαστεί, πάνω απ’ όλα, ο Πρίγιο, είναι το γεγονός ότι ο Σαββίδης επένδυσε τα χρήματά του για να τον φέρει στον ΠΑΟΚ και ότι χάρη (και) στον Σαββίδη κατάφερε να δημιουργήσει υπεραξία, ώστε να προκαλέσει την προσφορά από τη Σαουδική Αραβία. Δεν μπορείς να αγνοείς τον άνθρωπο που σου άνοιξε τον δρόμο. Δεν μπορείς να θυμάσαι τους πάντες στον ΠΑΟΚ και να «ξεχνάς» τον ιδιοκτήτη του. Είναι το ένα και μοναδικό φάουλ που έχει κάνει ο Πρίγιοβιτς εδώ και δύο χρόνια, αλλά είναι πολύ χοντρό φάουλ.

 

Η ζωή όμως συνεχίζεται και ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος πλέον να ασχοληθεί με τη μετά Πρίγιοβιτς εποχή. Επρεπε ήδη να το έχει κάνει, αλλά, ως συνήθως, καθυστερεί. Είναι πολύ σημαντικό θέμα η αποχώρηση του Σέρβου, είναι όμως ακόμη πιο σημαντικό η απόκτηση ενός παίκτη ικανού να προσφέρει εξίσου ή και περισσότερο. Αυτός ο παίκτης έπρεπε ήδη να είναι εδώ. Το θέμα του Πρίγιοβιτς «σέρνεται» από πριν τις γιορτές. Επρεπε να είχε βρεθεί η εναλλακτική λύση και ο διάδοχός του να είναι εδώ και να προπονείται με την ομάδα, έτοιμος να μπει και να παίξει.

 

Μαζί του θα έπρεπε να είναι και ο χαφ που θα καλύψει το κενό το χειρουργημένου Βέρνμπλουμ, αλλά και όποιοι άλλοι παίκτες κριθεί αναγκαίο να προστεθούν στο ρόστερ. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ποιος είναι ο… νόμος που υποχρεώνει τον ΠΑΟΚ να τρέχει πάντα πανικόβλητος για μεταγραφές στο παρά 5…

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (11/1)

 

 

X