ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ενα έμπρακτο «ευχαριστώ» σε έναν αληθινό αρχηγό

Ενα έμπρακτο «ευχαριστώ» σε έναν αληθινό αρχηγό

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αρθρογραφεί και πλέκει το εγκώμιο του Στέλιου Μαλεζά, με αφορμή την ανανέωση του συμβολαίου του

Τον χρειάζεται ο ΠΑΟΚ τον Στέλιο Μαλεζά, αγωνιστικά, για του χρόνου; Οχι. Μιλάμε για παίκτη που πέρσι ήταν εφεδρικός. Θα είναι βασικός του χρόνου, παρόντος και του Χατσερίντι; Όχι.

 

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ ανανεώνει το συμβόλαιό του για έναν ακόμη χρόνο, σε υλοποίηση της υπόσχεσης που έδωσε ο Ιβάν Σαββίδης, στο γλέντι για την κατάκτηση του Κυπέλλου, μετά από προτροπή του Μπίσεσβαρ. Και πολύ καλά κάνει. Πάρα πολύ καλά.

 

Ομάδα που σέβεται τον εαυτό της, σέβεται και αυτούς που προσφέρουν. Εμπρακτα, όχι μόνο με παχιά, εύκολα λόγια, κενά περιεχομένου. Ο ΠΑΟΚ, στην περίπτωση του Στέλιου Μαλεζά, αποδεικνύει ότι σέβεται τον εαυτό του και ανταμείβει ηθικά έναν ποδοσφαιριστή που το αξίζει πέρα για πέρα. Όχι μόνο για την προσφορά του εντός των αγωνιστικών χώρων, αλλά και για όσα προσφέρει λειτουργώντας ως αρχηγός της ομάδας, με όλη τη σημασία της λέξης.

 

Ο Μαλεζάς είναι ο εμψυχωτής και, πολλές φορές, ο καθοδηγητής των συμπαικτών του, όπως οι ίδιοι ομολογούν και αναγνωρίζουν. Είναι ο έμπειρος και ο ψύχραιμος με τη σωστή και ώριμη άποψη σε κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται, ή σε κάθε σοβαρό ζήτημα που προκύπτει. Όταν αυτό το δηλώνει δημοσίως ο Αντελίνο Βιειρίνια, ό,τι άλλο να προσθέσει κανείς είναι περιττό.

 

Είναι επίσης ο παίκτης που μπορεί να εξηγήσει (και το κάνει συστηματικά) σε κάθε νεοφερμένο συμπαίκτη του στην ομάδα τι σημαίνει ΠΑΟΚ, τι σημαίνει λαός του ΠΑΟΚ, τι σημαίνει Τούμπα, τι σημαίνει δίψα για τίτλους. Ή τι σημαίνει να περπατάς στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και να σε αποθεώνουν ή να σε μουτζώνουν και τι σημαίνει να σε περιμένουν στο αεροδρόμιο, είτε για να σε χειροκροτήσουν, είτε για να το βάλεις στα πόδια.

 

Μιλάμε, με άλλα λόγια, για την ψυχή της ομάδας και έναν από τους βασικούς (αν όχι τον βασικότερο)   συντελεστές της δημιουργίας του οικογενειακού κλίματος που υπάρχει στα αποδυτήριά της. Και, πολλές φορές, αυτοί οι παίκτες είναι πιο χρήσιμοι και πιο απαραίτητοι ακόμη και από τους κορυφαίους σε αγωνιστικά προσόντα.

 

Αυτή την ιδιαιτερότητα της πολύπλευρης προσφοράς του Μαλεζά αναγνώρισε ο επίσημος ΠΑΟΚ και τον ανταμείβει με την ανανέωση του συμβολαίου. Από τη μία πλευρά, θεωρεί δημιουργική την παρουσία του στην ομάδα τουλάχιστον για έναν ακόμη χρόνο, αλλά από την άλλη λέει έμπρακτα ένα «ευχαριστώ» για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί από τότε που επανήλθε στην Τούμπα. Λέει ένα «ευχαριστώ» για το γεγονός ότι ο Στελάρας μόνο έλυσε προβλήματα στον ΠΑΟΚ και ούτε ένα δημιούργησε ποτέ ο ίδιος.

 

ΥΓ. Αυτό που συμβαίνει με τον Μαλεζά είναι το αυτονόητο. Αλλά το αυτονόητο, στο παρελθόν, αποτελούσε για τον ΠΑΟΚ ζητούμενο. Εάν καθίσουμε να αραδιάσουμε πόσοι παίκτες με τεράστια προσφορά αντιμετωπίστηκαν με τρόπο απαράδεκτο, θα γεμίσουμε δύο σελίδες εφημερίδας…

X