ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ενα απέραντο «φρενοκομείο» ο μπασκετικός Αρης

Ενα απέραντο «φρενοκομείο» ο μπασκετικός Αρης

Ο Γουλιέλμος δεν εμφανίζεται και κανείς δεν ξέρει αν μπορεί να πληρώσει. Σε επιφυλακή ο Ερασιτέχνη Αρης θα ζητήσει εκ νέου τα οικονομικά στοιχεία

Η κατάσταση στον Αρη επαναφέρει στη μνήμη τη γνωστή ρήση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο Δημήτρης Γουλιέλμος είναι εξαφανισμένος, ο Αρης βρίσκεται υπό διάλυση και απαιτούνται άμεσες ενέργειες για την οικονομική και αγωνιστική επιβίωση της εταιρίας.

 

Είναι αλήθεια ότι μέχρι στιγμής ο ιδιοκτήτης της εταιρίας δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Τη μία μέρα παθαίνει… κρίση αλήθειας και παραδέχεται ότι δεν μπορεί να σηκώσει το οικονομικό βάρος της περίστασης γιατί εξαντλήθηκαν οι δυνάμεις του και την επόμενη, δίνει ημερομηνίες πληρωμών. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι έχει στα χέρια του συμφωνίες 500.000 ευρώ! Προφανέστατα κερδίζει χρόνο και με έμμεσο τρόπο «αναγκάζει» ξένες τσέπες να εμπλακούν στην χρηματοδότηση της εταιρίας. Ωστόσο, ο Αρης είναι τελευταίος στη βαθμολογία, κινδυνεύει με αποβολή από το Πρωτάθλημα από τη στιγμή που κατέπεσε η εγγυητική επιταγή του και οι παίκτες είναι φευγάτοι. Αυτό σημαίνει ότι υποχρεούται να εμφανιστεί και να πληρώσει. Αν όχι, να κάνει στην άκρη… άνευ όρων.

 

Ο Α.Σ. σκοπεύει, εντός των επόμενων ωρών, να ζητήσει τα οικονομικά στοιχεία της ΚΑΕ και κυρίως τα προβλεπόμενα έσοδα με ξεκάθαρο στόχο να λειτουργήσει με γνώμονα τη δημιουργίας μιας ομάδας χρηματοδοτών της ΚΑΕ. Για να μιλήσει με τους επιχειρηματίες που έχει κατά νου, θα πρέπει να έχει εγγράφως έναν αριθμό ο οποίος θα ανταποκρίνεται στα έσοδα, ούτως ώστε να είναι ξεκάθαρο και το ποσό που θα χρειαστεί για να βγει η χρονιά.

 

Ταυτόχρονα βέβαια, είναι αναγκαίο να έχει και τη λίστα των εξόδων για να γνωρίζει, πόσα χρήματα πρέπει να πληρώνει μηνιαίως η ΚΑΕ. Πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι για να ανταποκριθεί η τελευταία στο υπάρχον προσωπικό (σ. σ. υπάλληλοι, παίκτες κλπ.), στους πιστωτές αλλά και στους διακανονισμούς, χρειάζεται περί των 120.000 ευρώ τον μήνα!

 

Οι συζητήσεις μπορούν να γίνουν μόνο σε κλίμα συνεννόησης με τον μεγαλομέτοχο, γι’ αυτόν τον λόγο είναι πολύ πιθανό να ζητηθεί συνάντηση μαζί του στην οποία όμως θα πρέπει να είναι ξεκάθαρος και να εγκαταλείψει την τακτική που ακολουθεί. Το ερώτημα είναι, υπάρχουν οικονομικές δυνάμεις στην οικογένεια του Αρη για να αποτρέψουν την καταστροφή και να χρηματοδοτήσουν την ΚΑΕ; Στις επαφές που έγιναν στο προηγούμενο διάστημα, πολλοί αρνήθηκαν να βοηθήσουν χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα την παρουσία του Δημήτρη Γουλιέλμου. Θα το κάνουν σε περίπτωση αποδέσμευσης του τελευταίου (;) ή ήταν πρόσχημα.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (2/12)

X