ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Έμειναν ανοικτοί λογαριασμοί

Έμειναν ανοικτοί λογαριασμοί

Με 15 λεπτά καλή μπάλα δε… γονατίζει ο Άγιαξ. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη; Με παραπάνω λεπτά καλή μπάλα ο Άγιαξ… γονατίζει!

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε χθες, τα λάθη του. Τα σοβαρά λάθη του στην άμυνα. Πέρα φυσικά από το γεγονός της διαφοράς ισχύος του με τον Άγιαξ. Εν τούτοις κατόρθωσε - επειδή περί κατορθώματος πρόκειται – να ανατρέψει το 0-1 του 11ου λεπτού σε 2-1 του 39ου. Τεράστια ανατροπή και μάλιστα, με τεράστια μπάλα από τον Πρωταθλητή και Κυπελλούχο.

  

Κι ενώ όλα έδειχναν πως η ελληνική ομάδα ανάσανε καλύτερα από την ολλανδική… Μετά το 45ο ο ΠΑΟΚ έμεινε από ανάσες. Ξεκίνησε το Β΄ ημίχρονο τόσο άσχημα , όσο το Α΄ για να γίνει το 2-2 από τους φιλοξενούμενους  στο 56ο προκαλώντας ασφυξία στους γηπεδούχους.

  

Στο Β΄ ημίχρονο πέρασαν 45+ λεπτά με το ίδιο μοτίβο. Ο ΠΑΟΚ αμυνόταν κι ο Άγιαξ επιτίθετο. Αποτέλεσμα; Το 2-2 να στερεί από την ελληνική ομάδα την μέγιστη ευκαιρία άλματος πρόκρισης.

 

Ναι μεν, η πρόκριση παραμένει ανοικτή αλλά… Είναι πλέον, καθαρά στα χέρια του Άγιαξ. Δίχως τούτο να στερεί από τον ΠΑΟΚ τις σοβαρές πιθανότητες πρόκρισης όντας αήττητος κόντρα στον Άγιαξ.

   

Είναι και καιρός επιτέλους, η ελληνική ομάδα έχοντας φθάσει στη βρύση, να πιει το νέκταρ του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην ολλανδική. Ένας αγώνας είναι κι αυτός στο Άμστερνταμ. Απαιτείται όμως, ριζική ανασυγκρότηση του ΠΑΟΚ. Και κυρίως ψυχολογική αναθεώρηση της κόντρας τους…

  

Πολλοί θα μιλούν σήμερα για την ευκαιρία του Δημήτρη Πέλκα στο 42Ο λεπτό. Δεν διαφωνούμε μαζί τους. Δεν συμφωνούμε πάντως, πως μόνο σε αυτή εκεί κρίθηκε ο αγώνας. Εάν κι εφ όσον ο ΠΑΟΚ είχε τον ρυθμό και τον παλμό του Α΄ ημιχρόνου… Των τελευταίων 15 λεπτών του, για να ακριβολογούμε… Και στο Β΄ ημίχρονο, θεωρούμε πως η εξέλιξη του αγώνα θα ήταν ολότελα διαφορετική.

  

Ο γέγονε, γέγονε. Τώρα μετρά τι μέλλει γενέσθαι. Η πρόκριση φέρεται, να είναι στα χέρια του Άγιαξ. Μηδένα όμως, προ του τέλους μακάριζε. Ο ΠΑΟΚ πάντως, δεν είπε ακόμη την τελευταία του λέξη. Για να μην την πει στ Άμστερνταμ;

   

Γενικά, για να κλείσουμε, ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε ολότελα έτοιμος για την χθεσινή κόντρα με τον Άγιαξ. Το έδειξε μόνον για 15 λεπτά κι έστειλε τον αντίπαλο στη δίνη της Τούμπας. Του έλειψαν δυνάμεις, καθαρό μυαλό στη συνέχεια και… Ο Άγιαξ τελικά, επιβίωσε! Οι λογαριασμοί του με τον ΠΑΟΚ πάντως, έμειναν ανοικοί…

  

ΥΓ 1:  Το θηριώδες πανό των ΠΑΟΚτσήδων στις θύρες «5» και «6» της Τούμπας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι τρανή απόδειξη πως ο κόσμος θυμάται και δεν κοιμάται!

 

ΥΓ 2:  Προς τιμήν της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ουδέποτε – από τότε που υπογράφθηκε από την τέως (συγ)Κυβέρνηση υπέγραψε την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών – δεν επενέβη (για οποιονδήποτε λόγο) για μη ανάρτηση του θηριώδους πανό ακόμη και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις…

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X