ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ελπίδα για την Ελλάδα ο υγιής και πηγαίος πατριωτισμός

Ελπίδα για την Ελλάδα ο υγιής και πηγαίος πατριωτισμός

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί και τονίζει τους λόγους που οφείλουμε όλοι μας να δείξουμε τον πατριωτισμό μας

Το προχθεσινό συλλαλητήριο της Αθήνας, αλλά και εκείνο της 21ης Ιανουαρίου στην Θεσσαλονίκη, βοήθησαν ώστε να πέσουν οι μάσκες και να αποκαλυφτούν σκέψεις, προθέσεις, μεθοδεύσεις, πάνω απ’ όλα, όμως, να καταλάβει και ο τελευταίος Ελληνας πολίτης πόσο τον υποτιμούν, πόσο δεδομένο τον θεωρούν, πόσο εύκολα πιστεύουν πως μπορούν να τον κοροϊδέψουν.

 

Τι άλλο να σκεφτεί κάποιος, όταν μετά από δύο τεράστια σε όγκο και παλμό συλλαλητήρια, ακούει να του λένε ότι δεν έγινε και κανένας… σεισμός, ότι «διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής», ότι «η λαοθάλασσα που περίμεναν δεν ήρθε»;

 

Τι να σκεφτεί κάποιος όταν βλέπει να εξομοιώνουν πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης τον Μίκη Θεοδωράκη με την… Χρυσή Αυγή;

 

Πώς να αισθανθεί κάποιος διαβάζοντας την ανακοίνωση του Μαξίμου, η οποία, περίπου, πανηγυρίζει επειδή αποδείχθηκαν «ευσεβείς πόθοι τα εκατομμύρια διαδηλωτών που φαντάστηκαν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου», όπως ισχυρίζεται;

 

Εχουμε δει και έχουμε ακούσει απίστευτα πράγματα τις τρεις τελευταίες εβδομάδες. Τέτοια προπαγάνδα, τέτοια παραποίηση της πραγματικότητας, τέτοια διχαστική στάση και τόσο δηλητήριο από την κυβέρνηση, υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει προηγούμενο στην μεταπολιτευτική Ελλάδα.

 

Είναι πρωτοφανές για μια κυβέρνηση να αντιδρά με τέτοιο τρόπο και να θεωρεί συλλήβδην φασίστες εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μπορεί να είναι αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, κεντροδεξιοί και κεντροαριστεροί.

 

Είναι ο απόλυτος παραλογισμός. Εκτός κι αν η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από τον… παραλογισμό. Εκτός και αν ο πανικός από τα δύο τεράστια συλλαλητήρια, έχει υποχρεώσει την κυβέρνηση να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους μηχανισμούς πόλωσης, φανατισμού, αποπροσανατολισμού, μήπως και μπορέσει να συγκρατήσει κάποιους ψηφοφόρους της.

 

Διότι η αφύπνιση των Ελλήνων πολιτών, για την οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο η δυνατότητα να εκφραστούν μέσω ακομμάτιστων και ακηδεμόνευτων συλλαλητηρίων για το Σκοπιανό, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να γίνει τσουνάμι, βάζοντας στην ατζέντα αντίστοιχων εκδηλώσεων όλα όσα ταλαιπωρούν τη χώρα μας τα χρόνια της κρίσης.

 

ΥΓ.: Εγιναν και λάθη στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Υπήρξαν και φωνές εμπρηστικές και μισαλλόδοξες, που δεν θα έπρεπε να ακουστούν, που επιχείρησαν να καπελώσουν το συλλαλητήριο και να καπηλευθούν τον υγιή και πηγαίο πατριωτισμό. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας τα κατήγγειλε με χθεσινή της ανακοίνωση και πολύ καλά έκανε…    

X