ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Οι Ελληνες ζήτησαν με την ψήφο τους την επιστροφή στην κανονικότητα

Οι Ελληνες ζήτησαν με την ψήφο τους την επιστροφή στην κανονικότητα

Η εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, είναι πολύ ισχυρή - Γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης

Οι Ελληνες πολίτες, στην πλειοψηφία τους, αποδοκίμασαν την κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και απαίτησαν την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.

 

Απαίτησαν την επιστροφή της Ελλάδας στην λογική, στον ρεαλισμό, στην σοβαρότητα, την υπευθυνότητα, την μετριοπάθεια.

 

Απαίτησαν οι πολίτες με την ψήφο τους την περασμένη Κυριακή να είναι ενωτικός ο λόγος της νέας κυβέρνησης, ενωτικές οι πολιτικές της, να φύγουμε από την άκρως επικίνδυνη λογική του “εμείς και οι άλλοι”, “ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν”, “εμείς είμαστε με τους πολλούς και οι άλλοι με τους λίγους”, “είναι φασίστες όσοι πηγαίνουν στα συλλαλητήρια”

 

Ολα τα παραπάνω πρέπει να τελειώσουν. Αμεσα. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σχέδιο, όραμα, δουλειά, δημιουργία.

 

Μας έκαναν ήδη πολύ μεγάλη ζημιά οι διχαστικές πολιτικές. Η νέα κυβέρνηση υποχρεούται να τις τελειώσει. Να μην επιτρέψει την διατήρησή τους.

 

Υποχρεούται, επίσης, η κυβέρνηση να απευθυνθεί για όλους τους Ελληνες. Να ενδιαφερθεί για κάθε κοινωνική και επαγγελματική τάξη. Να μην διαχωρίζει ανάλογα με το ποια κοινωνική τάξη την στηρίζει λιγότερο και ποια περισσότερο, από ποιους ψηφίζεται περισσότερο και από ποιους λιγότερο.

 

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση η οποία θα παράξει και θα μπορεί να αντλεί επιχειρήματα από το παραγόμενο έργο, που δεν θα αντιπαρατίθεται κινδυνολογώντας, επειδή δεν έχει τίποτε επί της ουσίας να πει.

 

Ο,τι ισχύει για την κεντρική γραμμή της νέας κυβέρνησης θα πρέπει να ισχύσει και για τον αθλητισμό.

 

Η αλήθεια είναι ότι αποτελεί έκπληξη η επιλογή του πρωθυπουργού να τοποθετήσει τον Λευτέρη Αυγενάκη επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του Αθλητισμού, υπό την έννοια ότι περιμέναμε στη θέση αυτή να ορίσει κάποιον από τον χώρο του αθλητισμού.

 

Ωστόσο, ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού είναι στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, πολύ έμπειρος πολιτικά κι αυτά είναι στοιχεία απαραίτητα για να διαχειριστεί τις στρεβλώσεις που του κληρονόμησαν Κοντονής, Βασιλειάδης, με την επιτροπεία στην ΕΠΟ και την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα, όπως η βία και η αθλητική δικαιοσύνη.

 

Εχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η πολιτική την οποία θα ακολουθήσει ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού και ιδιαίτερα πώς σκοπεύει να λειτουργήσει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και στα της ΕΠΟ…

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X