ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Έλληνας εφοπλιστής ελέγχεται για σπάσιμο του εμπάργκο σε Ιράν-Συρία

Έλληνας εφοπλιστής ελέγχεται για σπάσιμο του εμπάργκο σε Ιράν-Συρία

Διαβάστε παρακάτω ποιον Έλληνα εφοπλιστή κατηγορούν οι Αρχές Ελλάδας και ΗΠΑ

 


Πληροφορίες που συνδέουν δραστηριότητες Έλληνα εφοπλιστή με παραβίαση του εμπάργκο κατά της Συρίας και του Ιράν, φτάνουν στις αρμόδιες διωκτικές αρχές στην Αθήνα.

 

 

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρονται στην εταιρεία Benelux, με γραφεία στη Γλυφάδα και στο Ντουμπάι, η οποία εμφανίζεται να διαχειρίζεται - σύμφωνα με την ιστοσελίδα της - 13 πλοία μεταφοράς υγραερίου (LPG). Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν σύμφωνα με πληροφορίες πηγές οι οποίες βρίσκονται κοντά στην ειδική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ (OFAC), πλοία υπό διαχείριση της Benelux και συγκεκριμένα τα LPG τάνκερς “Aramis”, “Energy Gas”, “Gitta Gas” και “Iris Gas” ενδέχεται να έχουν σπάσει όχι μία φορά αλλά επανειλημμένα το εμπάργκο που έχει επιβληθεί κατά της Συρίας και του Ιράν.

 

Αξιόπιστες πηγές υποστηρίζουν επίσης ότι υφίστανται καταγγελίες από στελέχη της εταιρείας ακόμα και ενδεχόμενη διακίνηση «μαύρου χρήματος» από το Ντουμπάι προς την Αθήνα το οποίο ίσως και να συνδέεται και με την παραβίαση των κυρώσεων ΗΠΑ και ΕΕ κατά της Συρίας και του Ιράν.

 

Το εν λόγω ζήτημα απασχόλησε και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ ερώτημα τέθηκε και προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το αν γνωρίζει ότι εταιρεία ελληνικών συμφερόντων στην οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ έχει ανάμιξη σε παράνομο εμπόριο με την Συρία. Σε γραπτή απάντησή της η Κομισιόν σημειώνει πως υπεύθυνες για να ερευνήσουν την υπόθεση είναι οι ελληνικές αρχές.

 

Με δεδομένα τα παραπάνω, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα πρέπει να αναμένεται και έλεγχος της εταιρείας Benelux, καθώς επίσης και του εφοπλιστή, Κώστα Αγγέλου, από τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί η ΑΑΔΕ.

X