ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

H ελκυστικότητα της Δόξας και το deal του Μπύρου

H ελκυστικότητα της Δόξας και το deal του Μπύρου

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για την φημολογία περί πώλησης της Δόξας Δράμας

Εντονη είναι η φημολογία τις τελευταίες ημέρες περί πώλησης της ΠΑΕ Δόξα Δράμας. Η είδηση, με δεδομένο ότι ο ιδιοκτήτης των “Μαυραετών” Γιάννης Μπύρος έχει εκφράσει σ’ όλους τους τόνους την απόφαση του να αποχωρήσει από τη Δόξα, αποτελεί θετική εξέλιξη. Το ζήτημα που μπαίνει πάντα σε παρόμοιες περιπτώσεις είναι η ποιότητα του νέου ιδιοκτήτη.

 

Με δεδομένο ότι η Football League μοιάζει με θερμοκήπιο χειραγωγημένων αγώνων, λογικό είναι ο κόσμος της Δόξας να αγωνιά για τις προθέσεις του διαδόχου του κ. Μπύρου. Συγχρόνως γεννάται και μία ηθική υποχρέωση στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ για το πού θα πουλήσει τις μετοχές του.

 

Πέρα όμως απ’ όλα αυτά έχει αξία το ότι υπάρχει ενδιαφερόμενος για την ομάδα της Δόξας Δράμας. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ “πρόκειται για ισχυρό οικονομικά επιχειρηματία, ο οποίος δεν έχει μέχρι τώρα εμπλοκή με το ποδόσφαιρο”. Το ότι μία ομάδα της Football League κρίνεται ελκυστική για έναν πετυχημένο επιχειρηματία δεν έχει να κάνει ούτε με την αναμενόμενη αναδιάρθρωση, ούτε με το περιβάλλον που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτά λειτουργούν επικουρικά.

 

Εχω την άποψη ότι το ενδιαφέρον για την αγορά της ΠΑΕ Δόξα Δράμας έχει ως κίνητρο το γεγονός ότι εξακολουθεί να συσπειρώνει μεγάλο αριθμό φιλάθλων. Κι αυτό έχει ιδιαίτερη αξία με δεδομένο ότι οι “Μαυραετοί” βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας μετά το 2012 όταν και υποβιβάστηκαν ύστερα από το σύντομο πέρασμα τους από τη Super League.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Football League η Δόξα κατά τον πρώτο γύρο είναι στην κορυφή της φετινής λίστας των εισιτηρίων της κατηγορίας. Εχοντας μάλιστα κόψει διπλάσια εισιτήρια απ’ ότι ομάδες όπως η Παναχαϊκή η οποία έχει έδρα πόλη πληθυσμιακά μεγαλύτερη και οικονομικά ισχυρότερη απ’ ότι η Δράμα.

 


Σε κάθε περίπτωση πάντως ο κ. Μπύρος εκτός από την ηθική υποχρέωση που έχει ώστε να μεταβιβάσει την ΠΑΕ σε “καλά χέρια”, θα πρέπει να βάλει κι ένα χρονοδιάγραμμα στις συζητήσεις πώλησης. Ο λόγος; Οτι η Δόξα δεν μπορεί να βρίσκεται στην ομηρία του “φεύγω-μένω” ενώ θα πρέπει να προετοιμάζεται για τη νέα χρονιά.


focus

O κ. Τομ Παπαδόπουλος ήρθε στην Ελλάδα προκειμένου να κάνει το “μνημόσυνο” του Ηρακλή ή γιατί πιστεύει ότι μπορεί έστω και την ύστατη στιγμή να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να σώσει την παρτίδα; Kι αν έχει διοικητικά αντανακλαστικά γιατί δεν τα επέδειξε πολύ νωρίτερα ώστε οι “κυανόλευκοι” να γλιτώσουν τον διασυρμό;

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (4/5)

 

X