ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ελεος, φτάνει πια. Επιτέλους, ας ενδιαφερθούν οι ομάδες…

Ελεος, φτάνει πια. Επιτέλους, ας ενδιαφερθούν οι ομάδες…

Αυτή η κωμωδία πρέπει να τελειώνει, αλλά για να τελειώσει δεν πρόκειται να νοιαστεί κανένας άλλος εκτός των ομάδων.

Αν συμφωνήσουμε στο αυτονόητο, ότι τα κορυφαία προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι τα δύο που σχετίζονται με την αξιοπιστία, δηλαδή η διαιτησία και η λεγόμενη αθλητική δικαιοσύνη, τότε οφείλουμε να θέσουμε ΠΑΛΙ, για ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, το ερώτημα: Οι ίδιες οι ομάδες θα ασχοληθούν μ’ αυτά τα δύο “καυτά” θέματα, πριν αρχίσει η επόμενη αγωνιστική περίοδος; Θα επιδιώξουν την αναβάθμιση της ελληνικής διαιτησίας; Θα προσπαθήσουν να απαλλάξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο από τους αστείους και πέρα για πέρα διάτρητους κανονισμούς, βάσει των οποίων αποφασίζουν οι λεγόμενοι αθλητικοί δικαστές;

 

Πολύ φοβάμαι ότι την απάντηση την ξέρω, γιατί θα είναι η ίδια όπως εδώ και πολλά χρόνια, αλλά… έλεος. Οι ομάδες οφείλουν να προστατεύσουν το προϊόν. Και επειδή το προϊόν είναι οι ίδιες, οφείλουν να προστατεύσουν τους κόπους των παικτών τους και τα χρήματα των επενδυτών τους.

 

Εν ανάγκη, πρέπει να φτάσει στο σημείο η Superleague να μην αρχίσει το επόμενο Πρωτάθλημα αν δεν αποκτήσει σοβαρούς κανονισμούς χωρίς παράθυρα και ερμηνείες κατά το δοκούν, χωρίς ήξεις – αφήξεις, χωρίς διατυπώσεις νηπιαγωγείου σε κρίσιμα άρθρα.

 

Να μην αρχίσει το επόμενο Πρωτάθλημα, αν δεν καταρτιστεί ο πίνακας των διαιτητών με αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια και αν οι διαιτητές που θα επιλεγούν δεν ματώσουν στην εκπαίδευση.

 

Θυμίζω ότι και στο φετινό Πρωτάθλημα είχαμε απίστευτες χοντράδες από τους Ελληνες διαιτητές, οι οποίες, φυσικά, θα ήταν πολλές περισσότερες αν στα μεγάλα ματς δεν σφύριζαν ξένοι.

 

Θυμίζω επίσης ότι γέλασε και το παρδαλό κατσίκι όταν χρειάστηκε να αποφανθεί η αθλητική δικαιοσύνη για τα γεγονότα και τη διακοπή του αγώνα Παναθηναικός - Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ.

 

Η πρώτη απόφαση δικαίωσε τις θέσεις του Παναθηναικού και η δεύτερη τις θέσεις του Ολυμπιακού, ενώ και οι δύο βασίστηκαν στους ίδιους κανονισμούς! Να μια ακόμη απόδειξη της γελοιότητας που χαρακτηρίζει τον ΚΑΠ...

 

Αυτή η κωμωδία πρέπει να τελειώνει, αλλά για να τελειώσει δεν πρόκειται να νοιαστεί κανένας άλλος εκτός των ομάδων. Αν για μια ακόμη φορά πετάξουν αετό οι ομάδες, θα εξακολουθήσουν να είναι άξιες της μοίρας τους. Θα έρχεται συνεχώς η στιγμή που θα αδικούνται κατάφωρα από τη διαιτησία ή την αθλητική δικαιοσύνη, αλλά δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν, γιατί δεν έκαναν τίποτε για να απαλλαγούν από τους δύο αυτούς βραχνάδες.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X