ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η ΕΛΑΣ ταυτοποιεί δέκα άτομα από τα επεισόδια στο «Καραϊσκάκη»

Η ΕΛΑΣ ταυτοποιεί δέκα άτομα από τα επεισόδια στο «Καραϊσκάκη»

Δύο νέες έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι πολύ πιθανό να προκύψουν νέα στοιχεία σχετικά με το θέμα.

Ελάχιστες ώρες πριν την απολογία του Ολυμπιακού ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για όσα έγιναν στον επεισοδιακό ημιτελικό με την ΑΕΚ, είναι πολύ πιθανό να προκύψουν νέα δεδομένα σχετικά με την υπόθεση εξαιτίας της έρευνας που διενεργεί η αστυνομία ψάχνοντας να βρει πληροφορίες για τα φυσικά πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια.

 

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφερόταν: «μετά την λήξη αγώνα ποδοσφαίρου για τον α’ ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος 2016-2017, μεταξύ των ομάδων «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Α.Ε.Κ.» που διεξήχθη την 19:30 ώρα της 13-04-2017 στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης, ενώ οι αποστολές των ομάδων είχαν περάσει την φυσούνα και κατευθύνονταν προς τα αποδυτήρια, δέκα (10) περίπου άτομα, οι περισσότεροι χωρίς να φέρουν κάποια διαπίστευση ή διακριτικά κάποιας ομάδας, κινήθηκαν απειλητικά προς παίκτες της ομάδας της Α.Ε.Κ. και μέλη της αποστολής της. Τότε επενέβη η Α-314 διμοιρία της Υ.ΜΕ.Τ, και αρχικά απώθησε τα άτομα. Στη συνέχεια η ένταση κλιμακώθηκε και στο σημείο προσέγγισαν περίπου σαράντα (40) άτομα, κάποιοι εκ των οποίων έφεραν διακριτικά της ομάδας του Ολυμπιακού και επιτέθηκαν απρόκλητα με τα χέρια και τα πόδια σε βάρος των αστυνομικών της διμοιρίας Α-314 Υ.ΜΕ.Τ. ενώ στο σημείο προσήλθε για ενίσχυση και η Α-311 διμοιρία της Υ.ΜΕ.Τ, με την παρέμβαση της οποίας αποκλιμακώθηκε η ένταση».

 

Παράλληλα, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας έχει σχηματίσει δικογραφία εις βάρος τεσσάρων ατόμων που πήραν μέρος στην επίθεση εναντίον των ΜΑΤ σε δεύτερη φάση στα VIP του γηπέδου Καραϊσκάκη.

 

Από εκεί και πέρα, όπως προκύπτει, άλλες δύο έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από τις αστυνομικές αρχές.

 

Για την έρευνα που γίνεται για τα επεισόδια που έγιναν σε πρώτη φάση μετά το τέλος του ματς στα αποδυτήρια, έχουν καταθέσει τουλάχιστον 5-6 αστυνομικοί των ΜΑΤ, από αυτές φαίνεται ότι προκλήθηκαν ορισμένοι από τους τραυματισμούς των τεσσάρων αστυνομικών και στόχος είναι από αυτή τη διαδικασία να αναγνωριστούν οι δράστες της επίθεσης. Είναι πιθανόν να προκύψει ταυτοποίηση δέκα ατόμων που πήραν μέρος στα επεισόδια.

 

Η δεύτερη έρευνα έχει χαρακτήρα ΕΔΕ και από αυτήν, πραγματοποιείται στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ και γίνεται ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν βάση οι κατηγορίες των ανθρώπων του Ολυμπιακού για ξυλοδαρμούς υπαλλήλων του ποδοσφαιρικού τμήματος από τα ΜΑΤ και για «απρόκλητες επιθέσεις των αστυνομικών σε βάρος αθλητών και παραγόντων».

 

Η ΕΛΑΣ έχει ζητήσει κι έχει στα χέρια της αναλυτικές αναφορές για τα όσα έλαβαν χώρα στο γήπεδο Καραϊσκάκη από όλες τις υπηρεσίες.

X