ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο Ελ Καντουρί είδε το πρόβλημα, ο Λουτσέσκου να βρει τη λύση

Ο Ελ Καντουρί είδε το πρόβλημα, ο Λουτσέσκου να βρει τη λύση

Ο Κώστρας Πετρωτός γράφει για το νέο στραβοπάτημα και τα προβλήματα που εμφάνισε ο ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη

Συγγνώμη που θα στεναχωρήσω ορισμένους παίκτες του ΠΑΟΚ, και τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά με το “πρέπει να κερδίζουμε και εκτός έδρας” και το θα “βελτιωθούμε στη συνέχεια” δεν γίνεται δουλειά.

 

Ο ΠΑΟΚ έχει συγκεκριμένα προβλήματα, τα φανέρωσε στη Ριζούπολη και τα περιέγραψε πολύ εύστοχα ο Ομάρ Ελ Καντουρί.

 

“Δεν ήμασταν ρεαλιστές στην τελική πάσα, δεν παίξαμε γρήγορα” είπε ο Μαροκινός στις δηλώσεις του και εστίασε στη ρίζα του προβλήματος. Ναι, ο ΠΑΟΚ έφτανε εύκολα έξω από την μεγάλη περιοχή και εκεί τα χαλούσε όλα. Οι πάσες προς τους επιθετικούς ήταν κάκιστες και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην γίνουν οι πολύ μεγάλες φάσεις με εξαίρεση τα δοκάρια των Μπίσεσβαρ και Μακ και μια κεφαλιά του Βαρέλα από στημένη φάση.

 

Είναι προφανές ότι όταν οι νεοαποκτηθέντες αρχίζουν να μαθαίνουν τους παλιούς καλύτερα και αντίστροφα, τότε ο ΠΑΟΚ θα παρουσιάσει σαφή βελτίωση σ’ αυτόν τον τομέα.

 

Το θέμα είναι τι γίνεται μέχρι τότε. Το να επικαλείται ο Ραζβάν Λουτσέσκου το παράδειγμα της Μπαρτσελόνα στην Ισπανία που μετά τα χαστούκια από τη Ρεάλ αρχίζει να συνέρχεται, δεν ωφελεί σε τίποτε. Ίσα-ίσσ που αυτό συμπεριλαμβάνει και τις γκέλες της Ρεάλ, αλίμονο όμως αν ο ΠΑΟΚ ελπίζει στο πρωτάθλημα κυρίως επειδή γκελάρουν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός είναι σε άθλια κατάσταση.

 

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να δει τα του οίκου του και αυτό σημαίνει ότι ο Λουτσέσκου, πέρα από το μπόλιασμα των νεοαποκτηθέντβν, θα πρέπει να δει ποιοι παίκτες του κάνουν τώρα, άμεσα, τη δουλειά. Κάτω από αυτό το πρίσμα, είναι πολυτέλεια χθες να αντικατασταθεί ο Μπίσεσβαρ, όπως και το να μην παίξει από την αρχή ο, πολύ καλύτερος αυτή την εποχή από τον Κάνιας, Κάτσε βασικός. Ή να περιμένει ο ΠΑΟΚ τις λύσεις από τον Μαουρίσιο που ακόμη ψάχνεται. Σαφώς και το χρονικό διάστημα που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου δεν είναι το ιδανικό, αλλά δεν μπορεί να το δει σαν δικαιολογία.

X