ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Εκτός 15αδας ο Ρότζερ Φέντερερ

Εκτός 15αδας ο Ρότζερ Φέντερερ

Στη 16η θέση της παγκόσμιας κατάταξης μετά από 15 χρόνια «έπεσε» ο Ελβετός τενίστας

Δύο μεγάλες αλλαγές στη παγκόσμια κατάταξη του ανδρικού τένις έφερε αυτή η εβδομάδα.

 

Από τη μία ο Άντι Μάρεϊ έγραψε ιστορία και έγινε ο πρώτος Βρετανός που «σκαρφαλώνει» στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, «εκθρονίζοντας» μετά από 122 εβδομάδες τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

 

Από την άλλη, ο Ρότζερ Φέντερερ «έπεσε» στην 16η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από 15 χρόνια, όταν και ξεκινούσε ουσιαστικά την καριέρα του.

 

Στην τρίτη θέση εξακολουθεί να φιγουράρει ο Στάνισλας Βαβρίνκα, με τη δεκάδα να συμπληρώνεται από τους Ράονιτς, Νισικόρι, Μονφίλς, Τσίλιτς, Ναδάλ, Τίεμ και Μπέρντιχ.

 

Μία θέση από την προηγούμενη εβδομάδα ανέβηκε ο Νικ Κύργιος και βρίσκεται, πλέον, στη θέση νούμερο 13, ενώ ο δικός μας Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στη θέση νούμερο 205.

 

Καμία αλλαγή δεν είχαμε στην παγκόσμια κατάταξη του γυναικείου τένις, με την Κέρμπερ να εξακολουθεί να οδηγεί την «κούρσα», και τις Γουίλιαμς και Ραντβάνσκα να βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

 

Αναλλοίωτη παραμένει και η δεκάδα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τη Μαρία Σάκκαρη, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται στη θέση νούμερο 89.

 

 

X